Χ. Κυριακούση: Με βεβαίωση μηχανικού οι μεταβιβάσεις ακινήτων μέχρι τέλους του μήνα

Με απλή βεβαίωση μηχανικού και όχι υποχρεωτικά με ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου οι μεταβιβάσεις ακινήτων έως 31/1/2022. Σύμφωνα με την πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Ροδόπης, την Χρύσα Κυριακούση, αφορά εκείνα τα ακίνητα τα οποία μέχρι 31-12-2021 είχαν σταλεί οι δηλώσεις τους στην Εφορία, ωστόσο με νέες αντικειμενικές τιμές από 1-1-2022.

«Για ένα μήνα, όσοι προλάβουν με νέες τιμές, αλλά χωρίς ταυτότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Κυριακούση. Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες” τόνισε ότι «το πιθανότερο είναι ότι αυτές οι περιπτώσεις δεν θα είναι πάρα πολλές». Πρόβλεψε μάλιστα και σημείωσε ότι «μέχρι τέλους του έτους του 2021 δεν θα χρειάζεται ηλεκτρονική ταυτότητα, παρά μόνο βεβαίωση».

Όπως είπε: «Από 1 -2 -2022 ισχύει η ηλεκτρονική ταυτότητα κτιρίου για όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων, η οποία είναι μια ψηφιοποίηση του πολεοδομικού φακέλου». Παράλληλα, πρόσθεσε: «Δεν είναι κάτι κακό, το πόσο θα κοστολογηθεί είναι ένα θέμα και επίσης είναι καλό, γιατί «συγκεντρώνονται» τα στοιχεία σ’ έναν φάκελο. Όσοι προχωρήσουν σε μεταβιβάσεις ακινήτων από 1η Φεβρουαρίου θα πρέπει να έρθουν σε επικοινωνία με μηχανικό για να πετύχουν καλύτερη τιμή».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος