Χ. Κυριακούση: Χωρίς πρόβλημα η εύρεση κατοικίας για τους φοιτητές που θα έρθουν στην Κομοτηνή

Κάθε άλλο παρά «πονοκέφαλος» θα είναι η εύρεση στέγης για τους νεοεισερχόμενους φοιτητές του ΔΠΘ και τους παλιούς που θέλουν να αλλάξουν στέγη. «Τα προς ενοικίαση σπίτια θα είναι περισσότερα και φέτος σε σχέση με τη ζήτηση που θα σημειωθεί» δηλώνει η πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Ακινήτων Ροδόπης, η κα Χρύσα Κυριακούση.

Χ. Κυριακούση: Χωρίς πρόβλημα η εύρεση κατοικίας για τους φοιτητές που θα έρθουν στην Κομοτηνή
Χρύσα Κυριακούση

Παράλληλα, σημειώνει ότι η μείωση του αριθμού των εισακτέων θα δημιουργήσει μια μικρή μείωση και στη ζήτηση. Ενώ και φέτος προβλέπεται να μείνουν κάποια αδιάθετα. Όπως έγινε και την περσινή περίοδο. «Μένουν αδιάθετα τα παλαιότερα και τα πιο απομακρυσμένα» σημειώνει η κα Κυριακούση και δίνοντας τα χαρακτηριστικά τους τονίζει πως πρόκειται για τα: μεγάλα διαμερίσματα, τα πιο ακριβά και τα πιο παλιά.

Στην Κομοτηνή ενοικιάζονται σίγουρα τα σπίτια που είναι στο κέντρο. Ενώ, αντιθέτως, μένουν ξενοίκιαστα σπίτια σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως: Σταθμό, Νοσοκομείο, Στρατώνες κ.α.
Όσον αφορά στις τιμές των ενοικίων, αυτές αναμένεται να κυμανθούν στα 250-300 ευρώ. «Ενδεχομένως», είπε η κα Κυριακούση, «κάποιες τιμές να ανέβουν από τα 200 στα 250, όμως, ως εκεί επιπλέον αύξηση δεν θα υπάρξει». Όπως τόνισε στην Κομοτηνή δεν μπορεί να υπάρξει ενοίκιο 350 ευρώ, ίσως για κάποια ελάχιστα, ο μεγάλος όγκος των προς ενοικίαση κατοικιών θα κυμανθεί 250 με 300 ευρώ. «Εφόσον οι φόροι παραμένουν σταθεροί και τα ενοίκια δεν μπορούν να πέσουν» είπε.
Προέβλεψε δε ότι οι νέες εστίες που ετοιμάζει το ΔΠΘ θα δημιουργήσουν «θέμα», όπως είπε, όταν θα δοθούν προς χρήση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «250 κλίνες στην Κομοτηνή είναι μεγάλος αριθμός».
Ενώ δίνοντας το προφίλ των υπολοίπων ενοικιαστών ανέφερε πως το δικό τους μικρό μερίδιο έχουν οι στρατιωτικοί και οι εκπαιδευτικοί. Προβλέποντας πως: «Εάν δεν υπάρχει θέμα με την πανδημία, θα εξελιχθούν όλα, όπως και τις προηγούμενες χρονιές».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος