Χ. Κεφαλίδου: Μάνες, παιδιά και ηλικιωμένοι Ουκρανοί πρόσφυγες και στην αν.Μ.Θ.

«Αυτός ο πόλεμος που γίνεται στην Ευρώπη έχει δημιουργήσει μια στρατιά παιδιά και προσγύγων που έρχονται στην Ελλάδα εύχομαι αυτά τα παιδιά να βρουν τη ζεστή αγκαλιά που χρειάζονται για να συνεχίσουν τη ζωή τους» δήλωσε η κα Χαρά Κεφαλίδου, τομεάρχης Παιδείας και θρησκευμάτων του Κιναλ , βουλευτής Δράμας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι το Υπουργείο Παιδείας ενήργησε γρήγορα και δρομολογεί την ένταξή τους στα σχολεία.«Ωστόσο», όπως είπε, «θα πρέπει να εξεταστεί το πώς αυτά τα παιδιά και με τi πρόγραμμα θα ενσωματωθούν στην κανονική ροή του σχολείου».

Οι συγγενικές σχέσεις των Ουκρανών με τους Πόντιους Ομογενείς που ζουν στην αν.Μ.Θ. θα έλξουν πρόσφυγες και στην Ροδόπη. Ήδη μάνες, παιδιά και ηλικιωμένοι έχουν αφιχθεί στην περιοχή.

Η συνέχιση των σπουδών των Ελλήνων φοιτητών που σπούδαζαν στην Ουκρανία με ασφάλεια είναι επίσης ένα θέμα που έθεσε η βουλευτής του ΚινΑλ τονίζοντας πώς θα πρέπει να τους δοθεί η δυνατότητα της μεταγραφής, όπως συνέβη στον πόλεμο της πρώην Γιουγκοσλαβίας. «Γονείς και φοιτητές δεν μπορούν σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία να βρουν ένα τρόπο να επανέλθουν στην Ελλάδα. Θα πρέπει να σκεφτούμε κάτι αντίστοιχο με αυτό που έγινε τότε για να δώσουμε μια ανάσα και στα παιδιά και στις οικογένειές τους» είπε η Τομεάρχης του Κιν.Αλ. πως πρόκειται για 60-65 φοιτητές.

Τέλος, στάθηκε και στο θέμα των φοιτητών που σπουδάζουν στη Ρωσία λέγοντας πως «έχουν τρομακτικό πρόβλημα επιβίωσης μετά τα οικονομικά μέτρα. Δεν μπορούν ακόμη οι γονείς να στείλουν χρήματα στα παιδιά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος