Χ. Κεφαλίδου: Έλεγχοι στην αγορά για την αποφυγή της αισχροκέρδειας

«Η αγορά εκεί που πήγαινε να βρει ένα βηματισμό, από το καλοκαίρι και μετά με το πρόβλημα της ενέργειας αλλά κυρίως με τον πόλεμο στην Ουκρανία έχει πια απορρυθμιστεί», δήλωσε η Βουλευτής του ΚινΑλ, Χαρά Κεφαλίδου μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής. Όπως είπε «έχει μπει σε μια καθημερινότητα πάρα πολύ δύσκολη» και έκανε λόγο για «επιχειρήσεις, που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν».

Στην στήριξη τους αποσκοπεί η προσπάθεια που γίνεται από το σύνολο του πολιτικού κόσμου, όπως είπε και μιλώντας για το ΚινΑλ σημείωσε ότι «με ερωτήσεις και προτάσεις επιδιώκει τάχιστα να βρίσκονται λύσεις».

Όπως τόνισε θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να στηριχθεί ο κόσμος της παραγωγής. «Δυστυχώς έχουμε μπει σε μια περίοδο απρόβλεπτη, σε μια περίοδο που οι εξελίξεις και η καθημερινότητά περνούν πάλι σε μικρές καθημερινές ανατροπές, οπότε συμβάλουμε, με ό,τι δυνάμεις έχει ο καθένας, στο να μπορέσει και η κυβέρνηση να αφουγκραστεί καλύτερα έναν κόσμο που αγωνιά. Εγώ ως τέτοιο αντιλαμβάνομαι τον ρόλο της αντιπολίτευσης γι αυτό και βλέπετε ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν μένουμε μόνο στις ερωτήσεις, αλλά καταθέτουμε και τις προτάσεις μας», ανέφερε.
Να κάνουν τα υπουργεία τους ελέγχους που χρειάζεται η αγορά
Χαρακτήρισε επείγουσα ανάγκη ειδικά το Υπουργείο Ανάπτυξης να μπορέσει να βάλει το ρυθμιστικό πλαίσιο και τον έλεγχο που χρειάζεται η αγορά. «Σε μια οικονομία», όπως είπε, «όπως είναι η δική μας ο ρόλος του κράτους δεν είναι να κάνει κάτι διαφορετικό από το να ελέγχει αφού πρώτα έχει φροντίσει να βάλει ένα τέτοιο ρυθμιστικό πλαίσιο, όπου θα μπορούν να λειτουργούν και ο ιδιωτικός τομέας και ο δημόσιος, αλλά και ο ίδιος ο πολίτης να αισθάνεται ότι το κράτος αφουγκράζεται τις ανάγκες του».
Αναφερόμενη στο κόστος του Πασχαλινού Τραπεζιού παρατήρησε ότι υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά στην τιμή που πουλάει ο παραγωγός, ο κτηνοτρόφος και στην τιμή που φθάνει τελικά στο τραπέζι του καταναλωτή για αυτό και είναι σημαντικό, όπως είπε, από τη στιγμή που έχουν αποφευχθεί οι ελληνοποιήσεις, να αντιμετωπιστεί η μεγάλη αισχροκέρδεια που σημειώνεται πολλές φορές με τους καταναλωτές να πληρώνουν δύο και τρεις φορές πάνω ένα προϊόν. Χωρίς να φθάνει κάτι στον παραγωγό και χωρίς να έχει τη δυνατότητα πια η ελληνική οικογένεια να τηρήσει πατροπαράδοτα έθιμα όπως παλιά”. Επομένως, όπως σημείωσε, απαιτούνται “έλεγχοι έλεγχοι έλεγχοι” σημειώνοντας με νόημα πως “αυτό είναι το όπλο της πολιτείας και αυτό πρέπει να κάνει όλη αυτή την εβδομάδα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος