Χ. Κεφαλίδου: Αναγκαία η ανακούφιση νοικοκυριών, η στήριξη συνταξιούχων και αγροτών

Τον προβληματισμό της για την άνοδο του πληθωρισμού και την ακρίβεια που σημειώνεται στην αγορά εξέφρασε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – ΚινΑλ, η κα Χαρά Κεφαλίδου μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής.

Χ. Κεφαλίδου: Αναγκαία η ανακούφιση νοικοκυριών, η στήριξη συνταξιούχων και αγροτών
Η κα Χαρά Κεφαλίδου

«Έχουμε τον υψηλότερο πληθωρισμό, στο 6,2%, αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν πάρα πολύ μεγάλες πιέσεις και οι κινήσεις που γίνονται από την Κυβέρνηση σε πρώτη ανάγνωση έχουν ένα οριζόντιο επιδοματικό χαρακτήρα κι αυτό δεν μπορεί να πάει μακριά γιατί με αυτό τον τρόπο χάνεται και η ουσία της πολιτικής» είπε στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (17-2-2022).
Παράλληλα, σημείωσε ότι θέλει πολύ στοχευμένες δράσεις. «Θέλει να στηριχτούν χαμηλά και μεσαία εισοδήματα τα οποία πλήττονται βαρύτατα γιατί αν χαθεί η κοινωνική συνοχή λόγω της ακρίβειας θα είναι πάρα πολύ δύσκολο στη συνέχεια να μπορέσουμε να προχωρήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.
Η κα Κεφαλίδου εξέφρασε την αντίθεσή της στο μείγμα πολιτικής που χρησιμοποιεί η Κυβέρνηση. «Είναι ενδεικτικό και της ιδεολογικής ταύτισης που υπάρχει με μια προστασία των μεγάλων εισοδημάτων» είπε.
Αναφερόμενη σε μέτρα που έχει πάρει η Κυβέρνηση σημείωσε ότι: «Υπάρχει μια πυραμίδα από αιτήματα και προτεραιότητες και η Κυβέρνηση ξεκίνησε από την κατάργηση του συμπληρωματικού ΕΝΦΙΑ». Όπως σημείωσε: «Αυτό βοηθάει τις μεγάλες περιουσίες» και εξήγησε ότι: « Στο Δημόσιο θα κοστίσει 600 εκ ευρώ. Αυτά τα ίδια χρήματα εμείς θεωρούμε ότι θα μπορούσε να τα δώσει σε 350.000 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους γιατί αυτό το έχουμε μετρήσει και το έχουμε κοστολογήσει και θα ήταν ένα είδος ΕΚΑΣ που θα μπορούσε να ανακουφίσει ανθρώπους που πραγματικά έχουν πάρα πολύ μικρή οικονομική δυνατότητα» ανέφερε. Μάλιστα σε αυτό το σημείο υποστήριξε ότι η Κυβέρνηση δεν στοχεύει στο να δώσει πραγματικά μια δεύτερη ευκαιρία στους ανθρώπους που θέλουν να ρυθμίσουν τα χρέη τους. «Κρατάει τις δόσεις σε ένα πολύ χαμηλό νούμερο, 36 και ποιος θα μπορούσε να ανταποκριθεί με 36 δόσεις όταν τα 100 ευρώ για τον κάθε μήνα δεν υπάρχουν» δήλωσε η κα Κεφαλίδου. Παράλληλα, σημείωσε πως 820.000 χρωστάνε και μόνο 55.000 έχουν μπει σε αυτή τη ρύθμιση των δόσεων. «Εμείς λέμε να πάνε στις 120 δόσεις».
Μιλώντας για τον «Εξωδικαστικό συμβιβασμό με τις τράπεζες» αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν ένα (1) εκ. αιτήματα και μόνο 30 ρυθμίσεις; Ζητώντας επίσης να μειωθούν τα κέρδη του ΔΕΔΔΗΕ για να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά από τις υψηλές τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος. Αλλά και τονίζοντας την ανάγκη στήριξης των αγροτών και των κτηνοτρόφων, που, όπως είπε, δίνουν το δικό τους δίκαιο αγώνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος