Χ. Καραδήμα: Σχεδιασμός για αύξηση της χωρητικότητας του Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας

Ένα ολοκληρωμένο όραμα που θα ξεκινά από την ανάδειξη προστασία και χρήση του Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας με δικό του φεστιβάλ είτε συνεργαζόμενο με το Φεστιβάλ Φιλίππων, κατέθεσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ροδόπης, Χρύσα Καραδήμα.

Σύμφωνα με την κ. Καραδήμα, το κονδύλι των 602.500 ευρώ που διαθέτει η Περιφέρεια από το ΕΣΠΑ για την προστασία και αναβάθμιση του Αρχαίου Θεάτρου Μαρώνειας, θα περιλάβει μεταξύ άλλων, έργα συντήρησης αρχαιοτήτων, βελτίωσης πρόσβασης και τοποθέτηση τουαλετών και για ΑμεΑ αλλά και έργα πυροπροστασίας.
Ο δρόμος που οδηγεί στο θέατρο θα ασφαλτοστρωθεί, ενώ υπάρχει σχεδιασμός και κατασκευή λιθόστρωτου δρόμου από την διασταύρωση του Αγίου Χαραλάμπους, εκεί όπου θα κατασκευασθεί και χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.
Η κ. Καραδήμα ανέφερε πως υπάρχει και σχεδιασμός για αύξηση της χωρητικότητας του θεάτρου, αξιοποιώντας πάντα τους πόρους των ευρωπαϊκών προγραμμάτων!
Σε ότι αφορά τις 2 προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του προγράμματος, “Ελλάδα ένας Πολιτισμός”, ευελπισθεί να μπορέσουν να πάρουν το πράσινο φως της υλοποίησης τους, έστω στις αρχές Σεπτέμβρη.
Τέλος στις 28 Αυγούστου θα ανεβεί η θεατρική παράσταση του ΔΗΠΕΘΕ Κομοτηνής!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος