Χ.Χατζηπέμου: Υψηλό το κόστος των πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε η αντιπεριφέρεια Ροδόπης

Στο υψηλό κόστος διοργάνωσης του Παιδικού Φεστιβάλ την περίοδο των εορτών από την αντιπεριφέρεια Ροδόπης στάθηκε στη χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Π/Σ αν.Μ.Θ ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ροδόπης Χρήστος Χατζηπέμου, εκλεγμένος με την περιφερειακή παράταξη «Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία», σημειώνοντας πως «σε άλλες περιοχές οι αμοιβές των ίδιων καλλιτεχνών για τις ίδιες παραστάσεις ήταν μικρότερες».

Χ.Χατζηπέμου: Υψηλό το κόστος των  πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε η αντιπεριφέρεια Ροδόπης
Χ.Χατζηπέμου: Υψηλό το κόστος των  πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργάνωσε η αντιπεριφέρεια Ροδόπης

« Άκρως απλουστευμένη, προσβλητική και πρόχειρη» χαρακτήρισε την προσέγγιση του κου Χατζηπέμου ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Νίκος Τσαλικίδης. Για τις ίδιες τις εκδηλώσεις σημείωσε ότι: «Το αποτέλεσμα το έκριναν οι 1500 θεατές που παρακολούθησαν τις παραστάσεις».
Αναλυτικότερα, ο κος Χατζηπέμου χαρακτήρισε τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Παιδικού Φεστιβάλ στο Μέγαρο Μουσικής την περίοδο των εορτών: « “Αποτυχημένες εκδηλώσεις”, «χωρίς βαρύτητα», «χωρίς περιεχόμενο», «κάποιων κούκων για αηδόνια»» λέγοντας πως: «σε επίπεδο τιμών ήταν πολλαπλάσιες σε σχέση με άλλες περιοχές».
«Στον δήμο Βέροιας κόστισε 2.000 σε μας κόστισε 7.000 συν την αμοιβή της εταιρείας που ανέλαβε να μας φέρει τον παραμυθά και τον συγκεκριμένο θίασο» είπε χαρακτηριστικά αναφερόμενος σε παράσταση γνωστού παραμυθά. Για αυτές τις τρεις παραστάσεις στην Πρέβεζα η Περιφέρεια πλήρωσε 5.000 ευρώ σε συνεργασία με το δήμο, εμείς για μια παράσταση πληρώσαμε 6.750 ευρώ συν όλες τις άλλες δαπάνες που ανέφερα, «αεριτζήδικες» δαπάνες, που δεν έχουν καμία σημασία».
Παράλληλα ο κος Χατζηπέμου ζήτησε να πληροφορηθεί: «Ποιος εισηγήθηκε αυτές τις εκδηλώσεις στο γραφείο του αντιπεριφερειαρχή;” Και: «Σε ποιανού τσέπη πήγαν τα παραπανίσια λεφτά που κληθήκαμε να πληρώσουμε;»
Απαντώντας ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, ο κος Ν.Τσαλικίδης αναφέρθηκε στο παιδικό φεστιβάλ λέγοντας πως πραγματοποιήθηκε μετά «από δύο χρόνια συνεχόμενης πανδημίας κι απαγορεύσεων». Όπως είπε: «Θεωρήσαμε ότι είναι καθήκον να κάνουμε κάτι ψυχαγωγικό για τα παιδιά. Και λειτουργήσαμε με τον κίνδυνο της ακύρωσης. Δεν είναι δυνατόν να συντρέξουν οι ίδιες παράμετροι μέσα στην Πανδημία. Έπρεπε να πάρουμε μια απόφαση για το αν θα χαρίσουμε κάποιες μοναδικές ιδιαίτερες στιγμές για τα παιδιά μας; Ή θα γινόταν η εκδήλωση ή δεν θα γινόταν.
Το αποτέλεσμα το έκριναν όσοι παρακολούθησαν (1500 άνθρωποι το παρακολούθησαν δια ζώσης)». Ανεβάζοντας τέλος τους τόνους: «Πώς είναι δυνατόν; Ντρέπομαι. Ντράπηκα για λογαριασμό σας. Πώς σπιλώνετε έναν άλλον άνθρωπο;» υπερασπιζόμενος τους καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν και αναφέροντας το βιογραφικό τους, όπως υπερασπίστηκε και τη δουλειά – video -φωτογραφίες, με θεματολογία αυτές τις παραστάσεις. Τέλος, υπενθύμισε ότι: «Μαζί» δηλαδή με τον κο Χατζηπέμου «είχαμε ανοίξει το πρώτο Φεστιβάλ, δεν είδα καμία τέτοια αντίδραση».
Τέλος, στη δευτερολογία του ο κος Χατζηπέμου απάντησε: «Δεν περίμενα κάτι άλλο. Πού πήγαν τα παραπανίσια λεφτά σε ποιανού τσέπη;» αναρωτήθηκε σημειώνοντας « Τα πράγματα είναι απλά. Από το γραφείο σας έφυγε η πρόταση»

«Έγινε διαγωνισμός, ακολουθήθηκε νόμιμη διαδικασία, πληρώθηκε το Φεστιβάλ, όλα έγιναν νομίμως», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος