Χ.Αγγέλου: Το καλοκαίρι οι πωλήσεις των εφημερίδων είχαν δραματική πτώση

«Τι να πούμε; Ότι οι εφημερίδες πλέον δεν πουλάνε; Δεν αγόραζε που δεν αγόραζε ο κόσμος επειδή δεν πολυδιάβαζε, τώρα   με την καθυστέρηση, με τα αεροπλάνα που έρχονται πολύ αργά τελείωσαν εντελώς οι εφημερίδες.» μας είπε  η κα Χρύσα Αγγέλου την συναντήσαμε έξω από το περίπτερό της να τακτοποιεί τα φύλλα που μόλις είχαν έρθει. Ήταν ήδη 15:30 το απόγευμα! Μια αβαρία ήταν αυτή τη φορά η αιτία της καθυστέρησης, ωστόσο, δεν μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι έρχονται πολύ πιο νωρίς τα φύλλα των εφημερίδων στην Κομοτηνή.

Χ.Αγγέλου: Το καλοκαίρι οι πωλήσεις των εφημερίδων είχαν δραματική πτώση«Οι νέοι δεν διαβάζουν εφημερίδες, οι μεγάλοι σε ηλικία αναγνώστες πεθαίνουν, οπότε χάνονται αναγνώστες, μειώνονται και οι πωλήσεις. Και το «κερασάκι στην τούρτα» είναι ότι αργούν. Μια πτήση που φτάνει στην Αλεξανδρούπολη στις 11 και 30 το πρωί με τις εφημερίδες της ημέρας σε εμάς θα φτάσουν στις δύο, στην καλύτερη περίπτωση. Ο κόσμος, όταν επιστρέψει στο σπίτι του, σπάνια ξαναβγαίνει. Φέτος το καλοκαίρι οι πωλήσεις των εφημερίδων είχαν δραματική πτώση» εξηγεί η κα Αγγέλου.

Χ.Αγγέλου: Το καλοκαίρι οι πωλήσεις των εφημερίδων είχαν δραματική πτώσηΗ κα Αγγέλου συγκρίνει το σήμερα με το παρελθόν και μελαγχολεί. «Πριν 15-20 χρόνια που ξεκίνησαν οι προσφορές σημειώθηκε μεγάλη αύξηση των πωλήσεων. Με την κρίση μειώθηκαν οι προσφορές, μειώθηκαν και οι αναγνώστες. Ο Τύπος περνά πολύ δύσκολα. Από όλες τις εφημερίδες που θα πωλήσουμε σε μια μέρα σήμερα, τόσα φύλλα πωλούσαμε στις καλές εποχές με μια μόνο εφημερίδα».

Σύμφωνα με την κα Αγγέλου γηράσκει ο αριθμός των αναγνωστών. «Δεν έχουμε νέους αναγνώστες. Είναι οι παλιοί. Αυτοί που διαβάζουν και τα βιβλία και τις εφημερίδες. Οι νέοι όχι. Αν θα πάρουν καμία αθλητική εφημερίδα οι νέοι, αν θα θέλουν να δουν κάτι για μια προκήρυξη πιο πολύ κάτι τέτοιο. Πιο πολύ αυτοί σε μεγάλη ηλικία και μάλιστα όταν έχει κάποιο θέμα που τους τραβά. Για παράδειγμα: Πότε θα βγουν σε σύνταξη;» δηλώνει και σπεύδει να στείλει το δικό της μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής «Για να είναι ο Τύπος εκεί, όταν τον θέλουμε, πρέπει να τον στηρίξουμε και τις υπόλοιπες μέρες, δεν φτάνει μονάχα όταν θέλουμε να διαβάσουμε κάτι, πρέπει να στηρίζεται ο Τύπος. Πρέπει να μάθουν τα παιδιά να διαβάζουν, να ενημερώνονται.»

Χωρίς φυσικά να παραλείψει να ασκήσει και την κριτική της, «Φταίει και ο Τύπος που χάνει την αξιοπιστία του» λέει και εξηγεί «Άλλα στο πρωτοσέλιδο, άλλα μέσα. Την επόμενη φορά δεν θα την αγοράσει. Προσπαθούν με απλά τρικ να πωλήσουν φύλλα και χάνουν έτσι σε αξιοπιστία.»
Πριν απομακρυνθούμε από το περίπτερο μάθαμε  μια ακόμη σημαντική πληροφορία για τις συνήθειες της εποχής μας. «Θραύση κάνουν τα σταυρόλεξα» μας είπε η κα Αγγέλου και σημείωσε «ειδικά την εποχή του κορονοϊου», ίσως, όπως σημειώνει «και με το φόβο του Αλτσχαϊμέρ.»
Φώτο: Η κα Χρύσα Αγγέλου την ώρα της «τακτοποίησης» του Τύπου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος