Αυξήθηκαν οι υιοθεσίες ζώων από την καραντίνα και μετά

Αύξηση των υιοθεσιών των ζώων το τελευταίο χρονικό διάστημα από τους εγκλεισμούς της πανδημίας του κορονοϊού και μετά έχει καταγραφεί, σύμφωνα με τον Κτηνίατρο, Θάνο Καραγιώργη, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων.

«Η αύξηση σίγουρα δεν οφείλεται στο γεγονός πως με το κατοικίδιο εξασφάλιζες επιπλέον βόλτα. Η καραντίνα επέδρασε αρνητικά στις ψυχές των ανθρώπων, οι οποίοι βρήκαν παρηγοριά και άλλα πολλαπλά οφέλη για την ψυχή τους. Υιοθετώντας κάποιος, ή μια οικογένεια ένα αδέσποτο, όταν το φροντίζεις απολαμβάνοντας την ανιδιοτελή αγάπη, που αυτό προσφέρει και τόσα άλλα όμορφα συναισθήματα, απλά με ένα μόνο βλέμμα. Μ’ ένα βλέμμα τους τα ζώα ξεκουράζουν και απαλύνουν κάθε δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι. Παράλληλα βέβαια είναι και μεγάλη ευθύνη. Όταν έρχονται γονείς και παίρνουν ένα ζωάκι για τα παιδιά τους, το λέω ξεκάθαρα, πως αυτό το ζωάκι δεν είναι λούτρινο παιχνίδι, αλλά μια ψυχή που χρειάζεται φροντίδα, αγάπη, εμβόλια, είναι δηλαδή και οικονομική η επιβάρυνση. Όταν αρχικά οι γονείς μαγκώνουν σε όλα αυτά που τους λέω, τους επισημαίνω πως δεν είναι έτοιμοι για αυτή την μεγάλη ευθύνη και παράδεισο συνάμα, η υιοθεσία ενός ζώου», τόνισε ο κ. Καραγιώργης.
Επιπλέον πρόσθεσε πως όταν καταλαβαίνουν τις ευθύνες και πως δεν μπορούν να ανταποκριθούν, απλά τα εγκαταλείπουν. Τα ζώα περνούν σοκ, μπαίνουν σε αγέλες, γίνονται επιθετικά με τους ανθρώπους. Όμως δεν φταίνε τα ζώα, αλλά η ανευθυνότητα των ανθρώπων. «Το μήνυμα της ημέρας ας είναι τι κάνει ο Δήμος και το κράτος, το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς», υπογράμμισε ο κ. Καραγιώργης.
Χαρακτήρισε θετικό το βήμα από πλευράς Δήμου Κομοτηναίων την πρωτοβουλία σε σημεία σε της πόλης να υπάρχουν χώροι για τα περιττώματά τους, που υποχρεούνται οι ιδιοκτήτες να κάνουν χρήση.
«Όλα τα πράγματα θα ήταν πιο απλά και πιο όμορφα χωρίς προβλήματα, αρκεί οι άνθρωποι να είχαν παιδεία. Πιο εύκολα όχι μόνο για τα ζώα, αλλά κυρίως για τους ανθρώπους», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Καραγιώργης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος