Αύξηση νέων αιτημάτων για θεραπεία στο ΚΕΘΕΑ

Κατά 214 αυξήθηκαν στο πρώτο εξάμηνο του έτους 2022, τα άτομα που ζήτησαν βοήθεια από τα θεραπευτικά προγράμματα του ΚΕΘΕΑ Κιβωτός ΑΜ-Θ, με έδρα την Αλεξανδρούπολη. Καταγράφηκε αύξηση 17% νέων αιτημάτων για θεραπεία .

Αύξηση νέων αιτημάτων για θεραπεία στο ΚΕΘΕΑΣε ποσοστό 25% για εξαρτήσεις από τυχερά παιχνίδια. Αύξηση 10% των ατόμων από το οικείο περιβάλλον του ατόμου με εξάρτηση για στήριξη. “Όλοι αναφέρουν, είτε έρχονται για τις εξαρτησιογόνες ουσίες, είτε για το αλκοόλ, είτε για τα τυχερά παιχνίδια, πως το ξεκίνημα έγινε στην εφηβία. Το αισιόδοξο πάντως είναι πως παρουσιάστηκε αύξηση κατά 40% που φθάνουν στην κύρια φάση της θεραπείας. Αυτό γιατί δεν σημαίνει πως όσοι προσέρχονται, μπορούν να ακολουθήσουν και το πρόγραμμα θεραπείας”, τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ για τα στοιχεία και για την πρόοδο των προγραμμάτων ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του ΚΕΘΕΑ-Κιβωτός, Αντώνης Ραφτόπουλος.
Επι πλέον στάθηκε και στις συνέργειες που έχουν ξεκινήσει με διάφορους φορείς από το δημόσιο, την αυτοδιοίκηση, αλλά και τους συλλόγους πολιτών, για τις εκδηλώσεις με ορίζοντα την Κυριακή 26 Ιούνη, που είναι η παγκόσμια ημέρα κατά των Ναρκωτικών. “Όλα αυτά σε μια προσπάθεια ΜΑΖΙ να αγκαλιάσουμε τους συνανθρώπους μας και να τους υποστηρίξουμε για τον αγώνα να σταθούν στα πόδια τους και στις δικές τους δυνάμεις. “‘Αλλωστε το φετινό σύνθημα είναι ΠΑΜΕ ΜΑΖΙ”.
Ακούστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του κ. Ραφτόπουλου
Η συνέντευξη του κ. Ραφτόπουλου στην ΕΡΤ Κομοτηνής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος