Αυτοψία Μενδώνη στα υπό εξέλιξη έργα στην Ανατολική Μακεδονία Θράκη

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, όπου συμμετείχαν η Υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη και ο Περιφερειάρχη ΑΜΘ, Χρήστο Μέτιος.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης εξετάστηκαν τρία θέματα.

Η πορεία υλοποίησης των έργων του Υπουργείου, που εκτελούνται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας. Στην τρέχουσα προγραμματική περίοδο 2014-2022 η Περιφέρεια ΑΜΘ έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ 21 έργα του Υπουργείου, συνολικού προϋπολογισμού 35,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Το δεύτερο θέμα αφορούσε την ενοποίηση των μνημείων και αρχαιολογικών χώρων της Περιφέρειας, που αποκαθίστανται και αναδεικνύονται.

Τέλος η συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας ΑΜΘ και Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για τον σχεδιασμό του προγράμματος εκδηλώσεων και παραστάσεων του Μεγάρου Μουσικής Κομοτηνής. Συζητήθηκε επίσης η περαιτέρω αξιοποίηση του Πολυχώρου Τέχνης και Σκέψης «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» στην Ξάνθη.

Την ικανοποίησή της για την πορεία των έργων εξέφρασε η κ. Μενδώνη και για το γεγονός, πως είναι εφικτός ο στόχος της απορρόφησης των διαθέσιμών πόρων, έως το τέλος του 2023.

Στη συνέχεια η Λίνα Μενδώνη και ο Χρήστος Μέτιος, μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα και το Δήμαρχο Κομοτηνής, Γιάννη Γκαράνη,

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος