Αξιοποίηση των τουριστικών ακίνητων της Ροδόπης ζητά ο Ευρ. Στυλιανίδης

Συστηματική πίεση για την ανταποδοτική αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων του νομού Ροδόπης ασκεί ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στυλιανίδης, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του. Σε συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της Εταιρείας Τουριστικών Ακινήτων Δημοσίου και πρώην υπουργό Αντώνη Μπέζα, καθώς και με τεχνοκράτες του οργανισμού, ζήτησε να προχωρήσουν γρήγορα οι απαιτούμενες διαδικασίες, ώστε να μη μείνει αναξιοποίητο κανένα ακίνητο του νομού Ροδόπης προς όφελος της τοπικής οικονομίας και ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση: “Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης αφού ενημερώθηκε πλήρως για την κατάσταση των ακινήτων στη Ροδόπη διασφάλισε τη δέσμευση: Για την πλήρη αξιοποίηση του Camping και της Παραλίας Φαναριού προς όφελος όχι μόνο των τοπικών κατασκηνωτών αλλά και της τουριστικής ανάπτυξης του χωριού, του Δήμου Κομοτηνής και φυσικά του Νόμου Ροδόπης. Επισήμανε τη μακρόχρονη εγκατάλειψη και απαξίωση των υποδομών καθώς και τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στην αξιοποίηση των πανέμορφων παραλιών.
Για την ολιστική αξιοποίηση του κτήματος Ιμέρου που συμπεριλαμβάνει 3.000 στρέμματα παράκτιας ζώνης με μεγάλα τμήματα προστατευόμενα από τη συνθήκη Ραμσάρ και Νατούρα, για τα οποία υπάρχει πλέον ειδική πρόβλεψη ελαφράς αξιοποίησης με τρόπους συμβατούς με την προστασία του περιβάλλοντος. Να σημειωθεί ότι είναι σε εξέλιξη διαδικασία για τη προκήρυξη σχετικής πρόσκλησης επενδυτικού ενδιαφέροντος και υπάρχουν ήδη ενδιαφερόμενοι επενδυτές.”

Στην ίδια ανακοίνωση του βουλευτή της Ροδόπης αναφέρεται ότι υπήρξε αναφορά “για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ Κομοτηνής, για το οποίο επίσης προβλέπεται άμεσα να βγει διαγωνισμός για την αξιοποίηση του ως ξενοδοχείο ή φοιτητική Εστία”.

Σε σχετική του δήλωση ο βουλευτής Ροδόπης τόνισε ότι, «η Ροδόπη δεν μπορεί άλλο πλέον να είναι θύμα της γραφειοκρατίας ή της αδιαφορίας του Ελληνικού δημοσίου. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε καμία ολιγωρία ή καθυστέρηση. Το παράκτιο μέτωπο του νομού μας πρέπει να αξιοποιηθεί όλο, από τη Μαρώνεια μέχρι το Φανάρι, με τρόπους έξυπνους, σύγχρονους και φιλοπεριβαλλοντικούς προς όφελος της τοπικής οικονομικής και τουριστικής ανάπτυξης. Θα το παλέψουμε συστηματικά ώσπου να το πετύχουμε»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος