Άβδηρα: Οι Αλιείς ζητούν επέκταση του λιμενοβραχίονα για να προστατευτούν τα καϊκια τους

Τη επίσπευση υλοποίησης των έργων επέκτασης του λιμενοβραχίονα «Πράσινου Φάρου» στο λιμάνι των Αβδήρων, ζητούν επισταμένως πενήντα τέσσερις (54) αλιείς, θέλοντας να προστατέψουν τα καϊκιά τους από τους ισχυρούς Νοτιάδες που πνέουν στην περιοχή καθώς αυτά αποτελούν μοναδική πηγή εσόδων για τους ίδιους. Ήδη πριν λίγες μέρες δύο συνάδελφοί τους, είδαν τις βάρκες τους να καταστρέφονται ολοκληρωτικά.

Πρόβλεψη για αποζημίωση σε τέτοιου είδους περιπτώσεις δεν υπάρχει και μοναδική σωτηρία για τους επαγγελματίες αλιείς, είναι η «μεταφορά» των σκαφών τους στα πλησιέστερα λιμάνια του Φαναρίου και του Πόρτο Λάγος, λύση την οποία ακολουθούν. Είναι δηλαδή αναγκασμένοι να διατρέχουν μια απόσταση 15 μιλίων κάθε φορά που “αλλάζει ο καιρός“.

Όπως δήλωσαν σήμερα 2 Δεκεμβρίου 2022 στο www.ertnews.gr, κάθε τέτοια μεταφορά τους στοιχίζει οικονομικά πενήντα (50) και εξήντα ( 60) ευρώ, κόστος το οποίο δεν μπορούν να επωμιστούν. Ήδη σε συνεργασία με τις τεχνικές υπηρεσίες της ΠΕ Ξάνθης και του Ινστιτούτου Αλιευτικής Έρευνας αναζητούνται οι βέλτιστες και τάχιστα υλοποιήσιμες λύσεις που θα φέρουν και το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

«Σε κάθε αναγγελία θυελλωδών ανέμων το πρώτο που κάνουμε είναι να απομακρύνουμε τις βάρκες μας αλλιώς κινδυνεύουμε να τις δούμε να γίνονται θρύψαλα στην προβλήτα λόγω των ισχυρών Νοτιάδων που πνέουν στην περιοχή», ανέφεραν στο www.ertnews.gr, μην κρύβοντας την αγωνία τους για τον φετινό χειμώνα.

Η επέκταση του Λιμενοβραχίωνα τριάντα (30) και σαράντα (40) μέτρα θα δώσει, όπως λένε, τη δυνατότητα στο λιμάνι να «εμποδίζει την είσοδο της «ζωντανής», «θυμωμένης» λόγω των πολλών μποφόρ θάλασσας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος