Αθ. Τσιώνης: «Στόχος η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου»

Εμπλουτίζει τους στόχους και επιδιώκει νέους τομείς δράσεων του Τουριστικού προϊόντος της ΑΜ-Θ, ο νέος Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΑΜ-Θ, Αθανάσιος Τσιώνης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής, τόνισε πως στο Στρατηγικό του Σχεδιασμό, όπως άλλωστε και του Υπουργείου Τουρισμού είναι οι δράσεις σε πολλά επίπεδα, προκειμένου να ξεφύγουμε από το κλασσικό «Ήλιος και Θάλασσα». Εννοείται πως αυτό το μεγάλο συγκριτικό πλεονέκτημα του συμπλέγματος «΄Ηλιος και Θάλασσα», δεν το απεμπολούμε, αλλά θέλουμε να το ενισχύσουμε και να το εμπλουτίσουμε.
«Ο τουρισμός πια είναι εμπειρία και όχι μόνο εικόνες. Με αυτή τη φιλοσοφία θέλουμε να εντάξουμε και την ΑΜ-Θ, στον Γαστρονομικό χάρτη της Ελλάδας, αναδεικνύοντας όλα τα ποιοτικά προϊόντα της και τις γεύσεις της. Φυσικά τα εκλεκτά κρασιά της μέσα από την Οινογνωσία. Στοχεύουμε σε εκείνη την ομάδα τουριστών με υψηλά εισοδήματα», υποστήριξε ο κ. Τσιώνης.
Στα νέα πεδία των δράσεων ο κ. Τσιώνης πέρα από τον θαλάσσιο, ιατρικό, πολιτιστικό τουρισμό είναι και ο ιαματικός, αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί η αρκετά χρονοβόρα διαδικασία της αναγνώρισης και της πιστοποίησης των ιαματικών πηγών, με πρώτη και καλή αρχή τα ζεστά νερά της Σαμοθράκης! Αυτό βέβαια θα συμπληρωθεί και με την υλοποίηση όλων των κατάλληλων έργων υποδομής, τα οποία τα έλξουν τους τουρίστες αυτού του ρεύματος.
Στόχος επίσης είναι η ένταση της ενεργοποίησης του θρησκευτικού τουρισμού, σε συνεννόηση με τους Μητροπολίτες της Περιφέρειας και με άλλες χώρες που ζουν Χριστιανοί, όπως η Ρωσία.
Επι πλέον πρόσθεσε πως και το μοντέλο του εναλλακτικού –οικολογικού τουρισμού μπορεί κάλλιστα να αναπτυχθεί στην ΑΜ-Θ, αξιοποιώντας τις λίμνες και τα ποτάμια της και τα υπέροχα …«μνημεία» της Φύσης της .
«Θέλουμε να γνωρίσουν την ΑΜ-Θ και οι ίδιοι οι κάτοικοί της, διότι έναν τόπο αν δεν τον γνωρίσεις, δεν τον αγαπάς και δεν μπορείς να τον προβάλλεις», σημείωσε ο κ. Τσιώνης.
Τέλος σε ότι αφορά τις Εκθέσεις Τουρισμού, η Περιφέρεια θα συμμετάσχει στην Έκθεση του Ρίμινι της Ιταλίας, ενώ ανοίγει και εδώ το πεδίο δράσης με συμμετοχές στην Πολωνία και το Ισραήλ.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ