Άρση αδιεξόδου με τη ΔΕΣΜΟΣ ΑΜ-Θ, ιδρύεται παράρτημα του ΕΦΕΠΑΕ

Δημιουργείται παράρτημα του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα και Επιχειρηματικότητα-ΕΦΕΠΑΕ- και η μεταφορά σε αυτό όλων των προγραμμάτων που μέχρι πρότινος διαχειριζόταν η Αστική Εταιρεία ΔΕΣΜ-ΟΣ ΑΜ-Θ.

Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν την περασμένη Τρίτη, οι πέντε πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης – Χριστόδουλος Τοψίδης, Αντώνης Γραβάνης, Νίκος Αγγελίδης, Στέλιος Μωραΐτης και Μάρκος Δέμπας- με τον Υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη και τον Πρόεδρο του Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» (ΕΦΕΠΑΕ), Πλάτωνα Μαρλαφέκα.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, η εξέλιξη αυτή διασφαλίζει πλήρως τα συμφέροντα της τοπικής επιχειρηματικότητας, αφού η αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων θα πραγματοποιείται από τον νέο φορέα εντός της Περιφέρειάς μας και δεν θα χαθεί ούτε ένα ευρώ από τα τρέχοντα προγράμματα.
«Το επόμενο χρονικό διάστημα θα έλθουν στελέχη από τον ΕΦΕΠΑΕ, τα οποία σε συνεργασία με το προσωπικό της εταιρείας ΔΕΣΜΟΣ ΑΜ-Θ, θα κάνουν τα πάντα για να φτάσουν τα χρήματα της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης της Περιφέρειας από πόρους του ΕΣΠΑ, αλλά κυρίως να προχωρήσουν στους ρυθμούς που πρέπει και όλα τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιούσε ο φορέας, τα οποία βούλιαξαν από την άσκηση της διοίκησης από την Περιφέρεια.  Επιμελητήρια και Περιφέρεια δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε λόγω της πρωτόγνωρης στενοκεφαλιάς του κ. Μέτιου, ο οποίος ήθελε τον έλεγχο της εταιρείας ΔΕΣΜΟΣ», τόνισε με νόημα ο κ. Αγγελίδης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Χρήστο Μέτιο, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη στο αδιέξοδο που είχε δημιουργηθεί με τους επιχειρηματίες να μην μπορούν να πάρουν τα χρήματά τους και να καθυστερούν και τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά προγράμματα.
Σχολιάζοντας την δήλωση του κ. Μέτιου ο κ. Αγγελίδης υποστήριξε πως αυτά είναι επικοινωνιακά παιχνίδια, υπογραμμίζοντας πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να πάρουν τα χρήματά τους οι δικαιούχοι επιχειρηματίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος