Αρωγή Ροδόπης: Συχνές διακοπές νερού ταλαιπωρούν τους παραθεριστές

«Μια σπίθα αρκεί να φέρει την καταστροφή και μετά θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε». Τον κίνδυνο της πρόκλησης πυρκαγιάς επισημαίνει ο κος Δημήτρης Μπεναβίδης, παραθεριστής στην Αρωγή της Ροδόπης δείχνοντας τα ξερά χόρτα και τα κομμένα κλαδιά που έχουν αφεθεί σε δημόσιους χώρους κι αποτελούν ιδανικό προσάναμμα.

Αρωγή Ροδόπης: Συχνές διακοπές νερού ταλαιπωρούν τους παραθεριστές  

«Οι διακοπές στην υδροδότηση είναι ένα ακόμη πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής. «Μας κόβουν το νερό τις καθημερινές κι απροειδοποίητα» σημειώνει ο κος Μπεναβίδης και δείχνει αυτή τη φορά προς τα μπουκάλια που είναι αναγκασμένοι σε τακτά χρονικά διαστήματα εκείνος και η γυναίκα του να τα γεμίζουν και να τα χρησιμοποιούν. «Τα γεμίζουμε για να έχουμε για άμεση χρήση. Υπάρχουν φορές που διακόπτεται η παροχή νερού, ξεκινούμε από τα απόγευμα για να έχουμε τα μεσάνυχτα» λέει, προσθέτοντας ότι γίνονται διακοπές νερού και τις μεσημβρινές ώρες, με την παροχή νερού να επανέρχεται δύο και τρεις ώρες μετά.

Αρωγή Ροδόπης: Συχνές διακοπές νερού ταλαιπωρούν τους παραθεριστέςΟ συνταξιούχος παραθεριστής, κρίνει αρνητικά την ανεξέλεγκτη χρήση στα ντους των παραλιών, αλλά και στα café bar που λειτουργούν. «Δεν ξέρω με ποιο τρόπο νοικιάζουν και πληρώνουν οι ιδιοκτήτες, το θέμα είναι ότι επεκτείνονται πολύ και αναρωτιόμαστε κάθε φορά που θα πάμε;» δηλώνει χαρακτηριστικά. Προβληματισμός επικρατεί και για τις συχνές οχλήσεις των κουνουπιών, «ραντίζουν από τη μια έρχονται από την άλλη» λέει χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως ψεκάζουν εκατέρωθεν του οδικού δικτύου και όχι εντός των γειτονιών.

Τέλος, πριν μας αποχαιρετίσει για να συνεχίσει την μεσημβρινή του σιέστα σημειώνει: «Υπάρχει φόβος μην γίνουμε Μάτι» προσθέτοντας πως πολλά σπίτια είναι κλειστά, τα χόρτα στις αυλές και στους δημόσιους χώρους είναι πολλά αποτελώντας ιδανικό προσάναμμα.
«Το θετικό της παραθέρισης στην Αρωγή;» τον ρωτάμε «Ηρεμία και δροσιά» λέει και χαμογελά « καλύτερα εδώ από το να καθίσεις στην Κομοτηνή και να «βράσεις».

Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος