Άρχισε η παραλαβή των αντιγριπικών εμβολίων

Αυτές τις μέρες γίνεται η παραλαβή των παρτίδων αντιγριπικών εμβολίων στα Φαρμακεία, οπότε οι ομάδες που κάνουν το εμβόλιο θα πρέπει να το συνταγογραφήσουν στο γιατρό τους και να το κάνουν το χρονικό διάστημα από 20 Οκτωβρίου έως 10 Νοεμβρίου.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ροδόπης και Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου, Αλέξανδρος Τσαπέκος, τονίζοντας πως αυτό το χρονικό διάστημα είναι το καλύτερο για την αντιμετώπιση της γρίπης για την ανάπτυξη των αντισωμάτων.
Αναφερόμενος στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, υπογράμμισε πως δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας για την διενέργεια των δύο εμβολίων, ακόμα και ταυτόχρονα. «Βέβαια εγώ θα πρότεινα να υπάρχει το χρονικό περιθώριο της μίας εβδομάδας ανάμεσα στα δύο εμβόλια», δήλωσε ο κ. Τσαπέκος.

«Ένας εμβολιασμένος δεν αφήνει περιθώριο στον ιό να αναπτυχθεί, όπως ένας ανεμβολίαστος. Η διασπορά οφείλεται κυρίως στους ανεμβολίαστους και λιγότερο στους εμβολιασμένους, ακριβώς επειδή δεν αφήνει περιθώρια στον ιό να αναπτυχθεί και να μεταλλαχθεί. Βέβαια, θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας, να ενισχυθεί η Πρωτοβάθμια φροντίδα Υγείας και τα Νοσοκομεία να είναι πλήρως στελεχωμένα σε Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό. Επιπλέον μέτρα για τα σχολεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, για να μιλάμε για ολοκληρωμένη αντιμετώπιση και περιορισμό της διασποράς του ιού», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Τσαπέκος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος