Αρχιπύραρχος Κ. Κούκουρας: Περιστατικά πυρκαγιών σε καθημερινή βάση στην αν.Μ.Θ.

Σε καθημερινή βάση εκδηλώνονται περιστατικά «διαφόρων ειδών» πυρκαγιάς στην αν.Μ.Θ.. «Προσπαθούμε να τις αντιμετωπίσουμε σε πρώτο χρόνο ώστε να μην λάβουν διαστάσεις και μέχρι τώρα το έχουμε καταφέρει» δηλώνει ο Διοικητής Πυροσβεστικής ΑΜΘ, ο κος Κωνσταντίνος Κούκουρας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής τονίζει με έμφαση ότι η αντιπυρική περίοδος «έχει ακόμη δρόμο για να τελειώσει». Σύμφωνα με τον Αρχιπύραρχο η αντιπυρική προστασία μπήκε ήδη στην πιο δύσκολη φάση της, δηλαδή στους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, που στατιστικά φαίνεται να απασχολούν πάντα την περιφέρεια αν.Μ.Θ. διότι ενισχύονται οι άνεμοι κι αυξάνεται η θερμοκρασία.

«Ευελπιστούμε ότι δεν θα έχουμε κάποιο άλλο πρόβλημα στο μέλλον. Βέβαια, η ετοιμότητα υπάρχει για ό,τι παρουσιαστεί για να το αντιμετωπίσουμε άμεσα» δηλώνει ο κος Κούκουρας και σημειώνει ερωτηθείς για την πρόκληση των αιτίων: «Τα αίτια ποικίλουν, είναι πολλών ειδών, υπάρχουν πυρκαγιές που έχουν προκληθεί από αμέλεια και κάποιες άλλες που πιθανόν να υπάρχει πρόκληση». Καταλήγοντας με τη σημείωση ότι πάντα τα συμπεράσματα βγαίνουν με την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων των προανακρίσεων.

Όσον αφορά στη συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση; «Στην προσπάθεια πάντα συνδράμουν οι δήμοι, όπως ο δήμος Κομοτηνής και Ιάσμου στις τελευταίες δύο πυρκαγιές με μηχανήματα έργου ώστε να διανοίγονται οι δρόμοι που υπάρχουν» απαντά και επισημαίνει την «άριστη συνεργασία, που υπάρχει με την αστυνομία και το στρατό», όπως λέει, «όλοι συμβάλουν ώστε να έχουμε καλά αποτελέσματα και πιστεύουμε ότι στην πορεία θα υπάρξει άριστη συνεργασία . Όλοι είναι παρόντες και όλοι συμμετέχουν στην αντιμετώπιση του μετώπου των πυρκαγιών».

Τέλος, δεν παραλείπει να στείλει το μήνυμά του: «Πρέπει οπωσδήποτε να προσέχουν οι πολίτες από εδώ και μπρος διότι η αμέλεια κάποιων μπορεί να προξενήσει καταστροφή στο περιβάλλον. Να μην βάζουν για κανένα λόγο φωτιά στην ύπαιθρο. Πιστεύω ότι το γνωρίζουν οι συμπολίτες μας και θα το πράξουν και στο μέλλον».
Φώτο: Κ. Κούκουρας Ρεπορτάζ-κείμενο: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος