Από Ροδόπη και Ξάνθη η πλειοψηφία των επισκεπτών στο Φανάρι

Από Ροδόπη και Ξάνθη η πλειοψηφία των επισκεπτών στο ΦανάριΟι κατατοπιστικές αναρτήσεις –ταμπλό τοποθετημένες/να στις εισόδους των καταστημάτων σε δύο γλώσσες, ελληνικά και βουλγαρικά «μαρτυρούν» φέτος την «παρουσία» ξένων στο Φανάρι. Τα “γνώριμα ακούσματα” των τελευταίων χρόνων Βουλγάρων και Ρουμάνων επισκεπτών  στους δρόμους του Φαναρίου φέτος έχουν  μειωθεί αισθητά  λόγω κορονοϊού. Μειωμένη η τουριστική κίνηση στο Φανάρι τις καθημερινές, «βουλιάζει», όμως, από κόσμο τα Σαββατοκύριακα. Παραθεριστές κι επισκέπτες από τις ΠΕ Ροδόπης και Ξάνθης κυρίως είναι αυτοί που «δίνουν πνοή» στις επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό.

Από Ροδόπη και Ξάνθη η πλειοψηφία των επισκεπτών στο Φανάρι«Δεν είναι όπως πέρυσι με τον κορονοϊό. Αλλά, τις καθημερινές είναι πολύ ήσυχα και τα Σαββατοκύριακα επίσης που έχει πολύ κόσμο» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές ιστορίες» (2-8-2021) ο κος Φώτης Γκανίδης, επιχειρηματίας στο χώρο της εστίασης. «Κάθε πέρυσι και καλύτερα», πρόσθεσε επισημαίνοντας την «απουσία των πολλών Βουλγάρων, όπως συνέβαινε άλλες χρονιές, των Ρουμάνων, που είναι πολύ λίγοι φέτος. Αρκετοί, ωστόσο, οι Τούρκοι, που επιλέγουν και πάλι την περιοχή».

Από Ροδόπη και Ξάνθη η πλειοψηφία των επισκεπτών στο Φανάρι«Όταν δεν έχει δουλειά πολύ δεν μπορούμε να προσλάβουμε  και πολύ προσωπικό, φέτος ο αριθμός του είναι πιο μειωμένος. Μακάρι να έχουμε νέες υποδομές, να ανοίξουν καινούργια μαγαζιά και να έρθει και ο κόσμος» εύχεται ο νέος επιχειρηματίας. Ιδιαίτερο τόνο δίνουν σίγουρα οι μετανάστες –κυρίως από τη Γερμανία- που επέστρεψαν στη γενέτειρά τους στην Κομοτηνή και σε  οικισμούς της Ροδόπης. Αυτοί με τις οικογένειές τους κατακλύζουν τις παραλίες, τα café και τις ταβέρνες της περιοχής.

Εργαζόμενος σε café o Αλέξανδρος κάνει λόγο για «υποτονικό» κλίμα. «Κάθε φέτος και χειρότερα» λέει και σημειώνει πως μετά τον κορονοϊό έχει μειωθεί πολύ η κίνηση. «Κατά 90% δουλεύουμε με Κομοτηνή, οι τουρίστες είναι άφαντοι πλέον» σημειώνει.

Το Φανάρι στηρίζεται αυτό το καλοκαίρι στους ντόπιους κι εκείνοι με τη σειρά τους το στηρίζουν ακόμη πιο πολύ επιλέγοντας το για μια έξοδο, για την ξεκούραση του Σαββατοκύριακου ή για πολυήμερη παραμονή. Με την ελπίδα ότι το υπόλοιπο του καλοκαιριού, θα είναι καλύτερο για τους ντόπιους επιχειρηματίες-επαγγελματίες: “Καλοκαίρι είναι θα περάσει” λένε και συνεχίζουν την προσπάθεια.

Ρεπορτάζ –κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος