Από 6 έως 12 Ιουνίου η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας στην ΠΑΜ-Θ

Από τις 6 έως τις 12 Ιούνη θα διαρκέσει η Εβδομάδα Δημόσιας Υγείας, την οποία επανεκκινεί η Περιφέρεια ΑΜ-Θ και ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αριστείδης Μωυσιάδης.

Σύμφωνα με τον κ. Μωυσιάδη στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, οι θεματικές ενότητες είναι πέντε και είναι: Η Αιμοδοσία, οι επιπτώσεις για την “μετά covid” εποχή σε ψυχολογικό και σωματικό επίπεδο, τα ΑμεΑ και ο Εθελοντισμός.
Εκδηλώσεις ενημέρωσης και δράσεις θα γίνουν σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, οι οποίες και θα οριστικοποιηθούν αυτές τις δύο εβδομάδες του Μαΐου.
«Ο σκοπός της Εβδομάδας Δημόσιας Υγείας έχει να κάνει με το ότι η Περιφέρεια θέτει τον άνθρωπο στο επίκεντρο. Σαν ΑΜ-Θ, θέλουμε μέσα από την περιφερειακή συνείδηση που θα κτίσουμε για την δημόσια υγεία, να κάνουμε κοινές δράσεις για την ανάδειξη αυτής της ανθρωποκεντρικής οπτικής. Οι πέντε θεματικές ενότητες που επελέγησαν είναι στόχοι για την ενίσχυση της κοινωνίας. Τι να πει κανείς για την Αιμοδοσία και την υπέρτατη αυτή προσφορά από άνθρωπο σε άνθρωπο. Για την μετά κορονοϊό εποχή, ξέρετε πως είναι πολλοί οι συνάνθρωποί μας που έχουν ακόμα πρόβλημα με την υγεία τους και στο σώμα, αλλά και ψυχολογικό. Αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να αισθάνονται κοντά τους την πολιτεία και την αυτοδιοίκηση, μέχρι την πλήρη αποκατάστασή τους. Τα ΑμεΑ, για τα οποία θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για να την πλήρη απόδοση των δικαιωμάτων τους. Φυσικά το Εθελοντικό κίνημα, το οποίο πρέπει να συνδράμουμε στην σωστή οργάνωση για την επιτυχία των δράσεων του», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Μωυσιάδης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος