Αντιπαράθεση στο Δήμο Κομοτηνής για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών

“Η παράταξη “Σύμπραξη Προοπτικής- Αντώνης Γραβάνης”, περιφρονεί και αγνοεί επιδεικτικά τη λειτουργία των Δημοτικών υπηρεσιών και τις δημοκρατικές διαδικασίες του Δημοτικού Συμβουλίου”, τονίζει ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιάννης Γκαράνης απαντώντας σε προ ημερών ανακοίνωση του κ. Γραβάνη.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Σύμπραξη Προοπτικής Αντώνης Γραβάνης” είχε στείλει επιστολή στον Δήμαρχο σχετικά με την ετοιμότητα του Δήμου Κομοτηνής στην αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών και την αντισεισμική θωράκιση των σχολικών και άλλων κτιρίων.

Αντιπαράθεση στο Δήμο Κομοτηνής για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών
Ο Δήμαρχος Κομοτηνής, Γιάννης Γκαράνης

Όπως αναφέρει ο κ. Γκαράνης, «από την πλευρά του Δήμου διενεργούνται πρωτοβάθμιοι μακροσκοπικοί έλεγχοι από πολιτικό μηχανικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών στα κτίρια ευθύνης του Δήμου, καθώς και στα σχολικά κτίρια».

Όπως γίνεται γνωστό στην αναλυτική απάντηση του Δημάρχου, ο Δήμος Κομοτηνής έχει 490 ακίνητα και διαθέτει μόλις 7 μηχανικούς στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών. Ανάμεσα στα κτίρια τα 62 είναι σχολικά και 13 παιδικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί. «Το ανθρώπινο δυναμικό της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών είναι σαφές ότι έχει πληθώρα αρμοδιοτήτων που σταδιακά αυξάνονται και μάλιστα σ’ αυτές προστίθενται και έκτακτες, ενώ το προσωπικό βαίνει μειούμενο λόγω συνταξιοδοτήσεων. Επομένως, δεν είναι υπερβολή να δηλώσουμε ότι οι εργαζόμενοι υπερβάλλουν εαυτόν».
Η αναλυτική απάντηση του Δημάρχου Κομοτηνής: Η παράταξη Σύμπραξη Προοπτικής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος