Άντεξε με απώλειες η εστίαση στην Ξάνθη, περιμένοντας καλύτερες μέρες τον Αύγουστο

«Ένα γαϊδουράκι που περπατά αργά η εστίαση» με τα λόγια αυτά περιγράφουν την προσπάθειά τους και το χώρο τους επαγγελματίες της Ξάνθης. Διακόσια τριάντα καταστήματα που άντεξαν στην πίεση της πανδημίας και προσαρμόστηκαν στις νέες αγχώδης υποχρεώσεις. Κάποιοι, ωστόσο, «ένα 10-15% στο χώρο τους» όπως δηλώνουν στο www.ertnews.gr «αναγκάστηκαν να βάλουν λουκέτο».

Ο καλύτερος μήνας του καλοκαιριού είναι μπροστά τους, ο Αύγουστος. Η επιστροφή των μεταναστών από το εξωτερικό και η ολιγοήμερη επιστροφή των καταγόμενων από την περιοχή που ζουν και εργάζονται σε άλλες πόλεις της χώρας κινούν καλύτερα τον κλάδο τους.
Σύμφωνα με τους επαγγελματίες τέσσερα είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά που αναγνωρίζουν πάντα οι πελάτες ακόμη και σε εποχές οικονομικά δύσκολες: Πρώτον, η ποιότητα. Δεύτερον, η σωστή συμπεριφορά. Τρίτον, η καθαριότητα. Τέταρτον, η συνέπεια. Χαρακτηριστικά που στέκονται ικανά να διατηρήσουν την κίνηση «σε πολύ καλύτερα επίπεδα σε σχέση με το 2019» όπως λένε έμπειροι επαγγελματίες του χώρου εκφράζοντας, όμως, τον προβληματισμό τους για τους συναδέλφους τους που δεν άντεξαν και έβαλαν λουκέτο. «Το άνοιξε –κλείσε μιας επιχείρησης είναι δύσκολη κατάσταση» λένε και παραδέχονται την ουσιαστική βοήθεια που υπήρξε από την πλευρά της πολιτείας, αλλά και τα καλά αντανακλαστικά που έδειξαν κάποιοι συνάδελφοί τους αξιοποιώντας την υπηρεσία Delivery.
Όσον αφορά στο προφίλ των πελατών; «Όλων των ηλικιών» λένε και σημειώνουν πως «οι πελάτες είναι καλύτεροι από ό,τι στην προ covid εποχή στην συμπεριφορά τους».

Τέλος, σε ερώτηση για την επάρκεια σε εργατικά χέρια; Εκεί χωρίς δεύτερη σκέψη απαντούν πως: «Όταν πληρώσεις σωστά, τότε βρίσκεις» και προσθέτουν ασκώντας κριτική στις τακτικές κάποιων συναδέλφων τους: «Δεν γίνεται 12ωρα εργασίας με μεροκάματο 20 και 25 ευρώ» με τη σημείωση πως «όλοι οφείλουν να τηρούν τις συλλογικές συμβάσεις μένοντας μακριά από μικρότερους μισθούς και υποδηλωμένη εργασία». Μην παραλείποντας να επισημάνουν τέλος πως κλειδί στην μακροημέρευση των επιχειρήσεων του είδους είναι “η σωστή κοστολόγηση και η επιμονή στην ποιότητα”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος