Άνοιξαν σήμερα πιλοτικά τα σύνορα στη Νυμφαία

Ξεκίνησε από το πρωί πιλοτικά το άνοιγμα του κάθετου άξονα της Νυμφαίας των ελληνοβουλγαρικών συνόρων.

Οι διερχόμενοι θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό έλεγχο 72 ωρών πριν και μόνο, και όχι κάτι που να πιστοποιεί πως είναι εμβολιασμένοι. Αυτό αποφασίσθηκε με Κοινή Υπουργική Απόφαση που ελήφθη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου -αυτό βέβαια, ανάλογα με τις καταστάσεις, μπορεί να αλλάξει.
Άνοιξαν σήμερα πιλοτικά τα σύνορα στη Νυμφαία
Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ Κομοτηνής του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού, Θανάση Τσώνη, η πιλοτική λειτουργία θα συνεχιστεί έως τις 14 Μαΐου, οπότε και έχει αποφασιστεί το επίσημο άνοιγμα των συνόρων -με συμβολική σημασία για τη Θράκη λόγω της επετείου της απελευθέρωσής της- όπου θα καταγραφεί η πορεία των θετικών δειγμάτων και πόσο αυτά θα επηρεασθούν.

«Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης είναι ένας ασφαλής υγειονομικός προορισμός και αυτό θα αποτελέσει και ηχηρό ‘κράχτη’ προσέλκυσης τουριστών και επισκεπτών. Από τη στιγμή που μετά από τις διμερείς συμφωνίες που έχουν γίνει μεταξύ των κρατών -τα οποία έχει επισκεφθεί ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης- και έχει καθορισθεί το πλαίσιο υποδοχής τουριστών, με ουσιαστικούς ελέγχους, όπως του μοριακού ελέγχου PCR και δειγματοληπτικούς με συνεργεία του ΕΟΔΥ στα σημεία των συνόρων, Προμαχώνα και Νυμφαία, μπορούμε όλοι να ελπίζουμε σε μια τουριστική περίοδο πολύ ενεργή και κυρίως με υγειονομική ασφάλεια. Τα μηνύματα από τις χώρες που θέλουν να έλθουν το καλοκαίρι στην Ελλάδα, είναι θετικά. Καλό θα είναι βέβαια η ΑΜ-Θ να κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερους τουρίστες στις περιοχές της. Καλό θα είναι οι κάτοικοι της ίδιας της περιφέρειας να ανακαλύψουν τις ομορφιές της περιοχής που κατοικούν και μπορεί να μη γνωρίζουν. Καλός ο εξωτερικός τουρισμός που θα αφήσει συνάλλαγμα, αλλά θέλουμε και τους Έλληνες τουρίστες», υπογράμμισε ο κ. Τσώνης.

Επιπλέον, πρόσθεσε πως φέτος προκρατήσεις δεν υπάρχουν και η ΑΜ-Θ μπορεί να στοχεύσει και στους “τελευταίας στιγμής τουρίστες”, καθώς γενικά ο προγραμματισμός διακοπών έχει ανατραπεί. «Για τον λόγο αυτό θα ξεκινήσει μια ψηφιακή προβολή τουριστικού περιεχομένου της ΑΜ-Θ στις χώρες, όπως Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, με την ευχή να πάνε όλα καλά και ένα έχουμε ένα ασφαλές καλοκαίρι από πλευράς υγείας με τουρίστες και επισκέπτες στη χώρα μας, που τόσο έλειψαν», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Τσώνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος