Ανοικτός ο “Αθηνίων” για αποκατάσταση και άλλων αγαλμάτων στην Κομοτηνή

Η αποκατάσταση της προτομής του Κομοτηναίου Στίλπωνος Κυριακίδη, από τον Σύλλογο Καλλιτεχνών, «Αθηνίων», άνοιξε το δρόμο της συνεργασίας και της αποκατάστασης και άλλων αγαλμάτων και προτομών στην Κομοτηνή, ενδεχομένως και σε άλλες πόλεις της Περιφέρειας, με τις οποίες ξεκινούν συνεργασίες με τους εκεί ομόλογους συλλόγους, με παρουσίαση των έργων του μελών του συλλόγου και σε αυτές τις περιοχές.
Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής ο πρόεδρος του Συλλόγου, Άρης Ασσαριωτάκης, αποκάλυψε πως ήδη αυτό έχει τεθεί από πλευράς του συλλόγου στο Δήμαρχο Κομοτηναίων. «Με αυτό τον τρόπο δείχνουμε στον κόσμο της Ροδόπης πως ο ‘Αθηνίων’, δικαίως είναι ο πρωταγωνιστής σύλλογος επί των Εικαστικών και τα 20 τμήματα που λειτουργούμε, καλύπτουν μια μεγάλη γκάμα εικαστικών και τέχνης. Στο τμήμα γλυπτικής το οποίο και θα αναλάβει τις αποκαταστάσεις των αγαλμάτων, γίνεται πραγματικά εκπληκτική δουλειά. Ωστόσο όμως δεν αρκεί ένας σύλλογος να αποκαθιστά και κάποιοι να βανδαλίζουν, δείχνοντας αγνωμοσύνη και άγνοια προς την Ιστορία που κουβαλούν αυτές οι προσωπικότητες τις οποίες και τιμούμε. Θα πρέπει να καλλιεργηθεί και μια κουλτούρα στον κόσμο και ιδίως στη νέα γενιά, η οποία εξέλειπε από την στιγμή περιορίστηκαν τα καλλιτεχνικά μαθήματα και εξαφανίστηκε το μάθημα της Αγωγής του Πολίτη, έναντι στα μαθήματα των θετικών επιστημών», τόνισε καταλήγοντας ο κ. Ασσαριωτάκης.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμαρχος Κομοτηναίων, Ιωάννης Γκαράνης, απέδωσε τιμητική πλακέτα στο Σύλλογο με το έμβλημα της πόλης, μετά την αποπεράτωση των εργασιών αποκατάστασης και την τοποθέτηση της προτομής μπροστά από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πόλης, ακέραια και καθαρή και από τις μπογιές και τα χρώματα που είχε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος