Ανοίγουν αύριο για 400 παιδιά δώδεκα παιδικοί σταθμοί στον δήμο Κομοτηνής

«Κουδούνι» αύριο για τους παιδικούς σταθμούς του δήμου Κομοτηνής. Δώδεκα στο σύνολο τους σε Κομοτηνή, αλλά και στους οικισμούς: Κόσμιο, Ροδίτη, Αίγειρος, Νέο Σιδηροχώρι και Νέα Καλλίστη.

Με οκτώ τμήματα βρεφικά στις τάξεις τους και δυνατότητα φιλοξενίας συνολικά τετρακοσίων (400) παιδιών, εκ των οποίων τα εκατό (100) βρέφη. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του «Κέντρου Μέριμνας κι Αλληλεγγύης του Δήμου Κομοτηνής», Νίκο Σωτηρακόπουλο στο ertnews έχει ήδη πραγματοποιηθεί σύσκεψη με όλες τις διευθύντριες των σταθμών και με κοινό συμπέρασμα την έναρξη της χρονιάς με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.

«Κτιριακά οι υποδομές είναι σε άριστη κατάσταση», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος και εξήγησε ότι τα τμήματα των παιδικών σταθμών που υποδέχονται παιδιά 2,5 ετών και πάνω, λειτουργούν με 25 παιδιά και δύο δασκάλους, ενώ τα βρεφικά με 13 παιδιά και 3 δασκάλους. Στόχος του κ. Σωτηρακόπουλου, όπως είπε, «η ανάπτυξη και των βρεφικών τμημάτων», δυνατότητα που φαίνεται να υπάρχει στους οικισμούς Κόσμιο και Ροδίτη που είναι κοντά στην πόλη.

Ήδη το στελεχιακό δυναμικό έχει ενισχυθεί με την πρόσληψη σαράντα εργαζομένων μέσω ΕΣΠΑ. Σημαντική η βοήθεια που δέχεται ο δήμος με την αξιοποίηση των Voucher καθώς για κάθε παιδί εισπράττει το ποσό των 250 ευρώ, ενώ οι υπόλοιπες εγγραφές κομίζουν στο δήμος 20-30 και 40 ευρώ. Αν και, όπως τονίζει ο κ. Σωτηρακόπουλος, ποτέ η λειτουργία τους δεν αποσκοπεί στο κέρδος αλλά στην εξυπηρέτηση της οικογένειας. Έχει γίνει δε η πρόσληψη μέσω προγραμμάτων και των απαραίτητων βρεφοκόμων – νηπιαγωγών-εργαζομένων δασκάλων στους σταθμούς, ενώ επίκειται η αποχώρηση δέκα στον αριθμό λόγω εγκυμοσύνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος