Άνοιγμα σε μικρούς και … μεγάλους επιχειρεί η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής

Για πρώτη φορά η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής-το ανακαινισμένο με πόρους του ΕΣΠΑ και λαμπρό στολίδι της πόλης που είναι η Τσανάκλειος Σχολή- ανοίγει τις πόρτες της αυλής της με μια σειρά εκδηλώσεων για παιδιά, πάντα με άξονα το βιβλίο, όλο τον μήνα Ιούνιο και καλεί τους μικρούς της φίλους να την επισκεφθούν.

Αγαπημένα βιβλία με παιχνίδι, γέλιο και πολλή δράση! Σκοπός της Βιβλιοθήκης είναι να προσφέρει τη χαρά της συμμετοχής και να μυήσει τα παιδιά στη γοητεία της ανάγνωσης, δίνοντας την μάχη…της οθόνης, καθώς μικροί μεγάλοι είναι πια με μια οθόνη στο χέρι! Βάζοντας παράλληλα και το σπόρο της ανάγνωσης με τόσο ωραίο και βιωματικό τρόπο, ώστε να καλλιεργηθεί η αναζήτηση βιβλίων.
Οι δράσεις θα πραγματοποιηθούν όλο τον Ιούνιο στην αυλή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κομοτηνής κατά τις πρωινές ώρες με επισκέψεις Νηπιαγωγείων, καθώς και τα απογεύματα Δευτέρας και Πέμπτης μεταξύ των ωρών 6-8 μ.μ. για όλο το κοινό μας (αφορά σε ηλικίες 3-6 ετών).
Ήδη πολλά νηπιαγωγεία έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και έχουν ενημερωθεί για τα πρώτα 4 βιβλία που μάλιστα θα είναι κατάλληλα προσαρμοσμένα για το κάθε νηπιαγωγείο ξεχωριστά!
Σύμφωνα με την υπεύθυνη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Αθανασία Καρανίκα, στο σχεδιασμό της Βιβλιοθήκης εντάσσεται η επέκταση της δράσης και για τον μήνα Ιούλιο. Επέκταση δράσεων θα υπάρχει και για μύηση στο μαγικό κόσμο του Βιβλίου και της ανάγνωσης και για μεγαλύτερες ηλικίες παιδιών και ενηλίκων. Όλα αυτά ήταν δρομολογημένα από πέρυσι, ωστόσο η πανδημία έβαλε φρένο. Φέτος θα επιχειρηθεί τηρώντας μάλιστα και όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας.
Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της ΚΟΙΝ.ΣΕΠ «ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΝ ΔΡΑΣΗ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος