Ανοιχτό το ενδεχόμενο της επαναλειτουργίας της Shelman στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής

Ανοιχτό εξακολουθεί να παραμένει το ενδεχόμενο της επαναλειτουργίας της Βιομηχανικής Μονάδας της Shelman στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ροδόπης της ΝΔ, Γιάννη Τζαμπάζη, «είναι βούληση και του Πρωθυπουργού και των στελεχών της Ν.Δ. στην περιοχή», η επαναλειτουργία της.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες», φάνηκε συγκρατημένα αισιόδοξος για την επαναλειτουργία της μονάδας της Shelman στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής, χωρίς, όμως, όπως είπε να είναι τώρα κάτι ανακοινώσιμο. «Δεν θέλουμε συνέχεια να κάνουμε αναφορά. Όταν θα υπάρξει αποτέλεσμα, τότε είναι καλύτερο να γίνει λόγος. Όταν οι εργαζόμενοι ακούνε μεγάλες ανακοινώσεις, χωρίς να γίνεται κάτι έγκαιρα, γιατί θέλει βάθος χρόνου για να ολοκληρωθεί μια τέτοια προσπάθεια, τότε δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση», είπε επαναλαμβάνοντας ότι «θα ανακοινωθεί, όταν υπάρξει αποτέλεσμα».
«Είναι μια ιδιαίτερη περιοχή η Θράκη γι αυτό και την έχει βάλει στο «στόχαστρο» της η Κυβέρνηση της ΝΔ», ανέφερε ο κ. Τζαμπάζης, σημειώνοντας παράλληλα πως στόχος της είναι να την βοηθήσει. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΕΠ Ροδόπης ένα πρώτο βήμα ήταν η εκπόνηση του Αναπτυξιακού Νόμου καταθέτοντας την προσδοκία του μάλιστα ότι θα βοηθήσει όντως την περιοχή να έλξει νέες επενδύσεις.

Μιλώντας πιο συγκεκριμένα ανέφερε ότι η Θράκη και η Ροδόπη ειδικότερα, γίνεται ενεργειακός κόμβος. Κάτι που όπως είπε ωθεί στη δημιουργία θέσεων εργασίας. Πρόβλημα χαρακτήρισε τη Συνθήκη Ramsar και το γεγονός ότι η Θράκη είναι μια ιδιαίτερη οικολογικά περιοχή κάτι που πέραν της απέραντης ομορφιάς που της χαρίζει, της δημιουργεί και προβλήματα.

«Δεν μπορεί να έρθει κάποιος και να δημιουργήσει ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, καθώς έχει η περιοχή τις δικές της ομορφιές, και αυτό μας κρατά λίγο πίσω», είπε χαρακτηριστικά. Στάθηκε στην προσπάθεια που καταβάλλουν οι Αρχές και οι αιρετοί να ξεπεραστεί το πρόβλημα και σημείωσε ότι όλοι τους προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο δυνατό. «Υπάρχει θέληση και γίνεται προσπάθεια», ανέφερε.
Αναφερόμενος στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας σημείωσε το παράδειγμα της ΤΕΡΝΑ και της Pharmaten.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος