Ανακοινώσεις του Εργατικού Κέντρου Κομοτηνής και της ΕΝΙΔΥΚ για το εργατικό δυστύχημα στην Βιομηχανία Λιπασμάτων

Ανακοίνωση εξέδωσε το Εργατικό Κέντρο Κομοτηνής για το εργατικό δυστύχημα στην Βιομηχανία Φωσφορικών Λιπασμάτων στην Καβάλα και τον 30χρονο εργαζόμενο που έχασε την ζωή του, την ώρα της εργασίας του.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, “η εργατική τάξη θρηνεί για έναν ακόμη εργαζόμενο που έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια της εργασίας του στην επιχείρηση της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων Καβάλας. Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει κατ’ επανάληψη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου για τα εργατικά δυστυχήματα στην Περιφέρειά μας. Δυστυχώς όμως, όπως όλα δείχνουν δεν υπάρχουν ευήκοα ώτα. Οι συνάδελφοι που χάνουν τη ζωή τους είναι άνθρωποι με ονοματεπώνυμο και οικογένειες και δεν μπορεί να θυσιάζονται στον βωμό του κέρδους. Οι οικογένειές τους θέλουν απαντήσεις και απόδοση ευθυνών που συχνά δεν δίνονται. Οι υπεύθυνοι στη χώρα μας για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία πρέπει να σταματήσουν να εθελοτυφλούν. Όσο δεν λαμβάνονται μέτρα , τόσο όχι μόνο δεν θα τερματίζεται ο μακάβριος και ντροπιαστικός κατάλογος, αλλά αντίθετα θα γιγαντώνεται. Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη λιπασματοβιομηχανία είναι η μοναδική παγκοσμίως η οποία λειτουργεί με εργαζόμενους αποκλειστικά ορισμένου χρόνου. Όσοι ευθύνονται πρέπει επιτέλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Καλούμε τις αρμόδιες αρχές να πάψουν να κωφεύουν και να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους στους χώρους εργασίας. Επιβάλλεται να λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα και να αποδίδονται άμεσα οι ευθύνες όπου αυτές αναλογούν. Η μαύρη λίστα με τους νεκρούς εργαζόμενους γιγαντώνεται. Φτάνει πια!! Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές που χάνονται…“.

Ανακοίνωση για τον θάνατο του 30χρονου εργαζόμενου στα Λιπάσματα Καβάλας, εξέδωσε και η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, κάνοντας λόγο για ένα προδιαγεγραμμένο εργοδοτικό έγκλημα. «Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία συνεχίζοντας πιστά το αντιλαϊκό έργο όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, ψήφισε το αντεργατικό έκτρωμα Χατζηδάκη, οδηγώντας σε ουσιαστική απαξίωση των ελεγκτικών μηχανισμών“.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος