Αν. Μακεδονία – Θράκη: Πιο ακριβά από πέρσι πωλούν τα αμνοερίφιά τους οι κτηνοτρόφοι – Περιορίστηκαν οι εισαγωγές από εξωτερικό

Σε ποσοστό 60% με 80% πιο ακριβά σε σχέση με πέρσι πωλούν τα αμνοερίφιά τους οι κτηνοτρόφοι της αν.Μ.Θ. εν όψει Πάσχα, σύμφωνα τον κτηνοτρόφο, πρόεδρο του Κ.Σ. Καβάλας, τον κο Νίκο Δημόπουλο. «Αμνοερίφια υπάρχουν, το θέμα είναι ότι έχει ανέβει αρκετά η τιμή του παραγωγού σε σχέση με πέρσι» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (22-4-2021). «Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μια μεγάλη άνοδος κι αυτή η μεγάλη άνοδος σημειώθηκε γιατί δεν γίνονται αθρόες εισαγωγές από το εξωτερικό».

Αν. Μακεδονία – Θράκη: Πιο ακριβά από πέρσι πωλούν τα αμνοερίφιά τους οι κτηνοτρόφοι – Περιορίστηκαν οι εισαγωγές από εξωτερικόΣύμφωνα με τον κο Δημόπουλο δεν γίνονται αθρόες εισαγωγές από το εξωτερικό γιατί από την μια πλευρά -και πέρσι και φέτος- υπήρξε ένας αυξημένος έλεγχος στα σύνορα. Από την άλλη και εκεί είναι ακριβό το προϊόν και δεν συμφέρει τους εμπόρους να το εισάγουν Μάλιστα σε κάποιες χώρες, όπως η Ρουμανία, γίνονται αθρόες εξαγωγές προς τις Αραβικές χώρες, όπου η κατανάλωση αρνίσιου κρέατος είναι μεγάλη. «Κι αυτή η συγκυρία βοήθησε να ανέβουν οι τιμές στα αμνο-ερίφια» είπε για να προσθέσει «… οι τιμές των ζωοτροφών που αποτελούν πάνω από το 60% του κόστους παραγωγής των κτηνοτροφικών εκμεταλλεύσεων έχουν ανέβει 30 με 40% λόγω: της συγκυρίας του κορονοϊου και της στρέβλωσης που υπάρχει στην αγορά με την ζήτηση καλαμποκιού, σιταριού, σόγιας κ.α.»
Όσον αφορά στον τρόπο πληρωμής; «Τα δίνουμε πρώτα τοις μετρητοίς, με πίστωση και περιμένουμε να πληρωθούμε» ανέφερε προσθέτοντας «Στο κρέας είναι άμεση η πληρωμή, στο γάλα τα πράγματα έχουν φτιάξει κάπως, δεν είναι όπως πριν έξι και επτά χρόνια που είχαμε πολύ μεγάλες αποστάσεις από την παράδοση μέχρι την πληρωμή. Αλλά κι αυτό με το Νομοσχέδιο που πέρασε για τις αθέμιτες εμπορικές πρακτικές ελπίζουμε να αλλάξει και να βοηθήσει ώστε να μην χρειάζεται να επαφίεσαι δηλαδή στην καλή βούληση αυτού που σε πληρώνει».
Συνέντευξη –κείμενο- φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος