Αν.Μ.θράκη: Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΚινΑλ με θέμα το κοινωνικό κράτος

Αναπληρωτής γραμματέας του Τομέα των Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ο Παύλος Δαμιανίδης, γραμματέας της Ν.Ε. του ΚινΑλ Ροδόπης παρουσίασε ενώπιον της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, της κας Φώφης Γεννηματά, μελών και φίλων του Κινήματος, τον προγραμματισμό δράσης των επόμενων ημερών μέχρι και την κεντρική συνδιάσκεψη του Κινήματος το Μάρτιο.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και η δήθεν αριστερή λύση όπως όλοι είδαμε κατέρρευσε και ηττήθηκε. Επίσης, η ΝΔ ήρθε με ένα υποτιθέμενο νέο πρόσωπο, με μια νέα μάσκα του μετριοπαθούς , του κεντρώου, του σύγχρονου αλλά πολύ γρήγορα μέσα σε λίγους μήνες που είναι στην κυβέρνηση έχει αρχίσει να δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο, αυτό το πρόσωπο της παλιάς γνωστής Δεξιάς» τόνισε ο κος Δαμιανίδης σημειώνοντας πως αυτός ο πολιτικός κύκλος σιγά –σιγά κλείνει. «Νομίζω ότι από εδώ και πέρα η Ελληνική Κοινωνία στρέφει και πάλι σε μας το βλέμμα της, εναποθέτει σε μας τις ελπίδες της και πολύ σύντομα θα μας δώσει και την εμπιστοσύνη της για να ξαναέρθουμε στη διακυβέρνηση της χώρας.»

Αν.Μ.θράκη: Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΚινΑλ με θέμα το  κοινωνικό κράτος
Ο κος Δαμιανίδης στην υποδοχή χθες της κας Γεννηματά

Όπως υποστήριξε ο κος Δαμιανίδης αυτό δεν θα γίνει από μόνο του και αυτονόητα. «Πρέπει όλα τα στελέχη μας και όλα τα μέλη μας να είναι ενεργά, παρόντα και να συμμετέχουν σε όλες τις διαδικασίες μας, πρέπει να είμαστε έτοιμοι όταν θα συμβεί αυτό» υποστήριξε και σημείωσε πως γι αυτό το λόγο το Κίνημα ξεκίνησε εδώ και αρκετό καιρό μια μεγάλη προσπάθεια για την οργανωτική του ανασυγκρότηση και παράλληλα για την πολιτική του αντεπίθεση. Έτσι, ολοκληρώθηκε η συγκρότηση των κεντρικών οργάνων, συγκροτήθηκαν και στελεχώθηκαν πρόσφατα οι τομείς πολιτικής. « Μέσα από μια ανοιχτή διαδικασία υποβολής δηλώσεων, διαδικασία που παραμένει ανοικτή» όπως είπε.

Ο κος Δαμιανίδης μίλησε για την προσπάθεια διασφάλισης της οικονομικής αυτοτέλειας και της εκκαθάρισης του Μητρώου που βρίσκεται σε εξέλιξη. «Θα έχουμε πλέον πραγματικά μέλη, ενεργά μέλη, οικονομική αυτοτέλεια. Κάθε μέλος για να συμμετέχει στις διαδικασίες του κόμματος θα έχει την κάρτα μέλους, την ταυτότητα του, την οποία μπορεί να αποκτήσει ο καθένας με βάση την εγγραφή του είτε ηλεκτρονικά είτε συμπληρώνοντας μια αίτηση» εξήγησε.

Μάλιστα ανέφερε πως προ των πυλών βρίσκεται η Περιφερειακή Συνδιάσκεψη. Θα γίνουν, όπως είπε, δώδεκα Περιφερειακές Συνδιασκέψεις σε όλες τις περιφέρειες της χώρας . «Στόχος μας να ξεκινήσει από κάτω ο διάλογος για να καταλήξουμε προς τα πάνω στην κεντρική Συνδιάσκεψη στις 14 και 15 Μαρτίου. Κάθε Συνδιάσκεψη θα έχει μια ενότητα κεντρική. Για την Περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας Θράκης έχει επιλεγεί αυτή να είναι το κοινωνικό κράτος. Όποιος θέλει να συμμετέχει μπορεί να το κάνει μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Επικεφαλής αυτής της επιτροπής διαλόγου έχει τεθεί ο Γιώργος Πετρίδης, πρώην δήμαρχος Κομοτηνής .»

Σύμφωνα με τον κ. Δαμιανίδη η προσπάθεια αυτή αποσκοπεί στο να προκληθεί η συμμετοχή όλων των στελεχών σε μια διαδικασία απολύτως ανοιχτή προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις, να ανοίξει ο διάλογος. «Να βρούμε νέα πρόσωπα και νέες ιδέες για να καταλήξουμε στη Συνδιάσκεψή μας , ιδεολογική και ταυτοτική. Θα καθορίσουμε την ιδεολογική μας ταυτότητα με την οποία θα πορευτούμε στην πολιτική μας αντεπίθεση» τόνισε χαρακτηριστικά για να καταλήξει λέγοντας «Όσοι οραματιζόμαστε ένα άλμα στο μέλλον, όσοι οραματιζόμαστε το ΚινΑλ ξανά κυρίαρχη πολιτική και κοινωνική δύναμη στη χώρα, όσοι θέλουμε και πιστεύουμε ότι το ΚινΑλ είναι ο μόνος πολιτικός φορέας που μπορεί να εγγυηθεί την ανασυγκρότηση του κεντροαριστερού προοδευτικού χώρου στη χώρα μας και να εγγυηθεί την ευημερία στη χώρα μας, πρέπει όλοι να είμαστε παρόντες και οφείλουμε με την καθοδήγηση πάντοτε της προέδρου μας να είμαστε ενεργοί και παρόντες σε όλες αυτές τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν .»
Ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος