Αν.Μ.Θ.: Το θέμα της πρόληψης των Φυσικών Καταστροφών επαναφέρει η “Περιφερειακή Σύνθεση”

Να παρουσιάσει τις ενέργειες που έχει κάνει για την πρόληψη των φυσικών καταστροφών ζητά από τον Περιφερειάρχη αν.Μ.Θ. κο Χρήστο Μέτιο η “Περιφερειακή Σύνθεση”. Με σημερινή ανακοίνωσή της, η περιφερειακή παράταξη, μείζον αντιπολίτευση στο Π/Σ αν.Μ.Θ., με επικεφαλής τον Χριστόδουλο Τοψίδη, επανέρχεται στο θέμα της διεκδίκησης χρηματοδότησης για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών υπενθυμίζοντας την κατατεθείσα προ έξι μηνών πρόταση της Π/Σ της παράταξης, κας Φ.Καζάκου.

“Όσο ο περιφερειάρχης παραμένει αδρανής, οι ζωές και οι περιουσίες των πολιτών της ΑΜΘ παραμένουν εκτεθειμένες σε φυσικές καταστροφές οι οποίες όμως μπορούν να προληφθούν ή έστω να διαχειριστούν κατά τον καλύτερο τρόπο αν και εφόσον συμβούν” αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση η “Περιφερειακή Σύνθεση”.

Επίσης, υπενθυμίζει ότι τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, η “Περιφερειακή Σύνθεση” είχε φέρει στο Περιφερειακό Συμβούλιο ολοκληρωμένη πρόταση διεκδίκησης κονδυλίων Πολιτικής Προστασίας ύψους έως 3.000.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Η πρόταση αφορούσε την προμήθεια ολοκληρωμένων και υπερσύγχρονων συστημάτων διαχείρισης και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών με εξ ολοκλήρου χρηματοδότηση από το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Διαβάστε εδώ την πλήρη ανακοίνωση της Περιφερειακής Σύνθεσης:27082021_ΔΤ_ΦΥΣΙΚΕΣ_ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος