Αν.Μ.Θ.: Το θέμα της πλαγκτονικής βλέννας στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Το θέμα της πλαγκτονικής βλέννας και της οικολογικής καταστροφής που προκαλεί, έθεσε προς συζήτηση στη σημερινή, Δευτέρα, συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αν.Μ.Θ. η περιφερειακή σύμβουλος της ΠΕ Ροδόπης, Φελίνα Καζάκου, μιλώντας για την οικολογική καταστροφή και τη διάσταση που έχει λάβει η εξάπλωση της στις ακτές και τα νησιά της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

“Πρόκειται για ένα φαινόμενο που μας ανησυχεί ιδιαίτερα καθώς η εμφάνιση του σε ακτές της Ροδόπης είναι γεγονός”, σημείωσε και παράλληλα τόνισε: “Οι έλεγχοι, η αντιμετώπιση και η παρέμβαση της διοίκησης της περιφέρειας μας θα πρέπει να είναι άμεση καθώς η βλέννα απειλή το θαλάσσιο οικοσύστημα της περιοχής, την αλιευτική δραστηριότητα, τον τουρισμό, την απώλεια των Γαλάζιων Σημαιών, την διατροφική αλυσίδα και την τοπική οικονομία”.

Όπως είπε η κα. Καζάκου, “βρισκόμαστε απέναντι σε μια καταστροφή αν δεν ληφθούν πρωτοβουλίες σε τοπικό, εθνικό και διακρατικό επίπεδο”. Ζήτησε δε από τον περιφερειάρχη, Χρήστο Μέτιο, και τους συναρμόδιους Αντιπεριφερειάρχες ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες τους.

“Αναμένουμε δημόσια απαντήσεις σχετικά με τους ελέγχους και τα αποτελέσματα αυτών. Για να μη βρεθούμε αντιμέτωποι με εικόνες όπως αυτές στη Λήμνο, πρέπει να δράσουμε από χθες”, κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος