Αν.Μ.Θ.: Προγράμματα κατάρτισης για τους 1.376 νέους αγρότες

1376 είναι οι νέοι αγρότες της αν.Μ.Θ. και υλοποιούνται ή έχει προγραμματισθεί να υλοποιηθούν 78 προγράμματα κατάρτισης. Τα παραπάνω έγιναν γνωστά κατά τη διάρκεια επίσκεψης που πραγματοποίησαν το απόγευμα της Πέμπτης 29 Ιουλίου ο ΥΠΑΑΤ Σπήλιος Λιβανός και ο βουλευτής Ροδόπης κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης, προκειμένου να ενημερωθούν από τους υπευθύνους του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ στην Κομοτηνή για τα προγράμματα κατάρτισης Νέων Αγροτών του Οργανισμού.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΕΛΓΟ κ. Π. Χατζηνικολάου στη Ροδόπη μετέχουν στο πρόγραμμα 390 άτομα και ο κύριος όγκος των Νέων Αγροτών στο νομό είναι μουσουλμάνοι. Το σημαντικό όμως είναι – όπως σημείωσε ο επικεφαλής της Σχολής κ. Σάκης Δεμίρης– ότι οι Νέοι Αγρότες διατηρούν επαφή με τον ΕΛΓΟ και μετά το πέρας της κατάρτισης, καθώς η πλειονότητά τους συνεχίζει να ασχολείται με καλλιέργειες.

Ο κ. Λιβανός ανακοίνωσε ότι η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ έχει συναποφασίσει με την ηγεσία του ΕΛΓΟ να προωθηθεί ένα συγκεκριμένο σχέδιο ενίσχυσης της εκπαίδευσης και κατάρτισης των αγροτών. Όπως είπε το πρώτο βήμα έχει γίνει σε συνεργασία με το Υπ. Παιδείας με την ανακοίνωση για τη λειτουργία έξι Σχολών. Το δεύτερο θα είναι η ίδρυση αγροτικών ΙΕΚ με βάση τις πραγματικές ανάγκες κάθε τόπου. Παράλληλα υπενθύμισε ότι με απόφασή του υπερδιπλασιάσθηκε από το 17.000 στις 40.000 το ποσό που λαμβάνουν ως ενίσχυση οι Νέοι Αγρότες. Ο κ. Λιβανός σημείωσε ακόμη ότι πρέπει να αξιοποιηθεί η περιουσία που έχει σε κάθε νομό ο Οργανισμός ώστε να ενισχυθεί η κατάρτιση και η έρευνα.

Στη συνέχεια ο κ. Λιβανός επισκέφθηκε τα Θρακικά Εκκοκκιστήρια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση του είδους στην περιοχή με τρεις μονάδες. Ο επικεφαλής της εταιρείας κ. Σταμάτης Κουρούδης.
Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων:30-07-2021 ΔΤ προγράμματα κατάρτισης (1)

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ