Αν.Μ.Θ.: Πρόγραμμα ενθάρρυνσης των τοπικών κοινωνικών επιχειρήσεων

Συνέντευξη Τύπου για την έναρξη της Πιλοτικής Δράσης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο του έργου +RESILIENT θα διεξαχθεί διαδικτυακά αύριο,  Πέμπτη 4 Μαρτίου, στις 12:00 μ.μ., μέσω της πλατφόρμας Webex. Τη συνέντευξη διοργανώνει η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ως εταίρος στο διακρατικό έργο +RESILIENT «Mediterranean Open REsouRcEs for Social Innovation of SociaLly ResponsIve ENTerprises», και ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας Θράκης Αλέξης Πολίτης.

Αν.Μ.Θ.: Πρόγραμμα ενθάρρυνσης των τοπικών κοινωνικών επιχειρήσεων
Ο κ. Πολίτης με τον υπουργό Άμυνας (φωτο-αρχείο ΕΡΤ)

Η συνέντευξη Τύπου αποσκοπεί τόσο στην ενημέρωση αναφορικά με το έργο +RESILIENT και την πιλοτική δράση της ΠΑΜΘ στο πλαίσιο του έργου όσο και στην επίσημη έναρξη της πιλοτικής δράσης και στην ενθάρρυνση τοπικών κοινωνικών επιχειρήσεων και συνεργατικών σχηματισμών με υψηλό κοινωνικό προσανατολισμό και ανταπόκριση (SVRC) να συμμετάσχουν στις προβλεπόμενες δράσεις.

Στο πλαίσιο της πιλοτικής δράσης, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, επιδιώκει την ουσιαστική συμμετοχή κυρίως των τοπικών Κοιν.Σ.Επ (Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων) και άλλων επιχειρήσεων και οργανισμών που δραστηριοποιούνται ή που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην Κοινωνική Οικονομία σε δράσεις που αποσκοπούν στη δυναμική κοινωνική επιχειρηματικότητα που καθοδηγείται από την τεχνολογία, τα ανοιχτά δεδομένα, την καινοτομία και τα επιτυχημένα μοντέλα με κοινωνική σημασία και αντίκτυπο.

Το έργο +RESILIENT συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα INTERREG MEDITERRANEAN 2014-2020 και βασίζεται στη συνεργασία φορέων της 4πλής έλικας από οκτώ Ευρωπαϊκές χώρες τις Μεσογείου.

Η συνέντευξη Τύπου θα διεξαχθεί με τη χρήση της διαδικτυακής πλατφόρμας Cisco Webex Meetings μέσω του παρακάτω συνδέσμου https://support-874.my.webex.com/support-874.my/j.php?MTID=m7411def9f1c934e3651982828ebeba5c 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2021
12:00 – 12:05 Σύνδεση συμμετεχόντων
12:05 – 12:15 Χαιρετισμοί Αλέξης Πολίτης

 Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας Θράκης 

12:15 – 12:30 Καλωσόρισμα συμμετεχόντων – Σκοπός Συνέντευξης Τύπου
12:30 – 12:45  Το έργο +RESILIENT & ο ρόλος της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο έργο Παρασκευή Χουρίδου . Προϊσταμένη Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού 
12:45 – 13:00 Οι πιλοτική δράση της ΠΑΜΘ στο πλαίσιο του έργου και Διαδικασία συμμετοχής Νάντια Καρρά (Οικονομολόγος – Living Prospects ΕΠΕ/ Εξωτερικός συνεργάτης Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης)
13:00 – 14:00 Ανοιχτή συζήτηση – Ερωτήσεις
Κλείσιμο Συνέντευξης Τύπου 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος