Αν.Μ.Θ.: Καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση με τη “σφραγίδα” του Δ.Π.Θ.

Στο πλευρό των Αρχών και των αρμόδιων υπηρεσιών για την καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής και την αντιμετώπιση των πλημμυρικών φαινομένων στέκεται με επιτυχία το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Ήδη, έχει δώσει δείγματα γραφής εφαρμόζοντας με μεγάλη επιτυχία δίκτυο μέτρησης υδρομετρικών δεδομένων στον ποταμό Άρδα αποσπώντας βραβεία και διακρίσεις, τόσο από την Ε.Ε., όσο και από το υπουργείο Περιβάλλοντος της Βουλγαρίας.

Αν.Μ.Θ.: Καλύτερη αντιπλημμυρική θωράκιση με τη “σφραγίδα” του Δ.Π.Θ.
Ο αντιπρύτανης Φ. Μάρης μίλησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής

Το δίκτυο αυτό μπορεί -προς το παρόν- να δώσει προβλέψεις στη λεκάνη του Άρδα καλύπτοντας μια περιοχή νότια της Ορεστιάδας, με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης. «Υποβάλαμε πρόταση σαν Πανεπιστήμιο η οποία χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του Προγράμματος της Περιφερειακής Αριστείας με δύο εκατομμύρια ευρώ και τα επόμενα 2,5 -3 χρόνια θα εγκαταστήσουμε περισσότερους σταθμούς», ανέφερε ο αντιπρύτανης Φώτης Μάρης, μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

Όπως είπε, σε συνδυασμό με αυτούς τους σταθμούς που εγκαθιστά η περιφέρεια αν.Μ.Θ. θα δίνεται μια καλή εικόνα σε πραγματικό χρόνο τόσο για τα μετεωρολογικά δεδομένα, όσο και για τα υδρομετρικά.

Την εγκατάσταση μιας πληθώρας σταθμών, μετεωρολογικών και υδρομετρικών ώστε να «πυκνώσει» το δίκτυο που έχει δημιουργηθεί στην περιοχή προκρίνει, επίσης, ως το επόμενο βήμα ο αρμόδιος αντιπρύτανης. Και σημειώνει πως μόνο έτσι οι επιστήμονες θα μπορέσουν να αναπτύξουν ακόμη περισσότερο τις γνώσεις τις οποίες έχουν και τις οποίες εφαρμόζουν στα συστήματα πρόβλεψης της πλημμυρικής ορμής.

φωτο: Φώτης Μάρης (αρχείο ΕΡΤ) Πλημμυρισμένη έκταση στη Ροδόπη
ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος