Αν.Μ.Θ. – Κ.Βενετίδης: Απαραίτητη η ενίσχυση των δομών υγείας – Ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει

Ένας χρόνος μετά: 190.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα, 6400 θανάτους και το 60% των κλινών ΜΕΘ να είναι κατειλημμένες. Κάπως έτσι συμπληρώνεται σήμερα το πρώτο έτος της Πανδημίας στη χώρα μας. Στις περιφέρειες που δοκιμάστηκε αλλά στάθηκε όρθια είναι και η Περιφέρεια ανατολικής Μακεδονίας Θράκης.

Αν.Μ.Θ. – Κ.Βενετίδης: Απαραίτητη η ενίσχυση των δομών υγείας – Ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει
Ο κος Κώστας Βενετίδης, αντιπεριφερειάρχης

«Τον πρώτο καιρό αφότου ξέσπασε η Πανδημία και μετά ήμασταν ανοργάνωτοι. Ωστόσο, θυμάμαι πως έμελλε να αποδειχθεί προφητική και χρήσιμη μια σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου του 2020, τότε, ακούγοντας ότι υπήρξαν κρούσματα στο Ιράν ρώτησα τις αρμόδιες υπηρεσίες τι χρειαζόμαστε σε περίπτωση που άγγιζε κι εμάς ο Κορονοϊός; Και δυστυχώς βγήκα προφητικός. Είχα, όμως, αμέσως το πλάνο για όλα όσα θα χρειαζόταν για την προφύλαξη μας: Μάσκες, αντισηπτικά γι αυτό και δεν μας έλειψαν. Από τότε μέχρι και σήμερα είμαστε επι 24ωρού βάσεως σε ετοιμότητα χωρίς καμία υπερβολή» δήλωσε σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας ο κος Κώστας Βενετίδης.
Παράλληλα, σημείωσε «Αντιμετωπίσαμε τον κορονοϊό σε πολλά σημεία της Περιφέρειας, με οικισμούς να μπαίνουν σε καραντίνα, όπως αντιμετωπίσαμε σωστά και την επιστροφή των φοιτητών από την Τουρκία.»

Όπως τόνισε ο κος Βενετίδης η οργάνωση, η ενίσχυση των Δομών Υγείας είναι απαραίτητη. «Ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει και μέχρις ότου κάνουμε όλοι το εμβόλιο θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Σε κάθε Περιφέρεια έχουμε και την ανάλογη Επιτροπή από την πρώτη στιγμή παρά το γεγονός ότι τον πρώτο λόγο έχει ο ΕΟΔΥ και η Πολιτική Προστασία» δήλωσε ο κος Βενετίδης. Όπως είπε: «Αν είχαμε διπλάσιες κλίνες και ένα Σύστημα Υγείας ιδανικό, θα σταματούσαν λίγο τα μέτρα. Όλα τα μέτρα πάρθηκαν με γνώμονα να μην επιβαρυνθεί το Σύστημα Υγείας, οι Κλίνες. Στο Πρώτο διάστημα τα πήγαμε πολύ καλά, γιατί μείναμε όλοι στο σπίτι, στο δεύτερο κύμα όχι γιατί δεν συμμορφώθηκαν όλοι στα μέτρα. Από τον Οκτώβριο και μετά στο δεύτερο κύμα η Βόρεια Ελλάδα επλήγη περισσότερο ίσως και λόγω κλίματος».

Για να καταλήξει με την βεβαιότητα ότι: «Όλα μπορεί να τα αντιμετωπίσει ο άνθρωπος» σημειώνοντας,όμως, με νόημα πως: «Αν ήταν στελεχωμένα τα νοσοκομεία μας με ανθρώπινο δυναμικό, τότε όλα θα πήγαιναν καλύτερα. Όταν υπάρχουν λιγότεροι από όσους πρέπει στην κατάσταση που αντιμετωπίζεις εκεί δημιουργείται πρόβλημα. Καλός ο εξοπλισμός, αλλά το απαραίτητο στοιχείο είναι το ανθρώπινο δυναμικό, μόνο ο άνθρωπος μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κατάσταση. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα».
Φώτο: Κώστας Βενετίδης ρεπορτάζ κείμενο- Φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος