Αν.Μ.Θ.: Η υποστελέχωση στις υπηρεσίες μεταφορών ταλαιπωρεί τις Σχολές Εκπαιδευτών Οδήγησης

Το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και της υπο-στελέχωσης που παρατηρείται σε υπηρεσίες μεταφορών στην αν.Μ.Θ. έθιξε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εκπαιδευτών Οδήγησης Υποψηφίων Οδηγών κ Κυκλοφοριακής Αγωγής, ο κος Αντώνης Μαστοράκης μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές ιστορίες» (27-8-2021).

«Το δικό μας το επάγγελμα είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το δημόσιο, η λειτουργία μας εξαρτάται αποκλειστικά από το δημόσιο και τις εκάστοτε υπηρεσίες. Τα τελευταία πολλά χρόνια αντιμετωπίζουν το πρόβλημα τη έλλειψης προσωπικού, λόγω συνταξιοδοτήσεων ή κινητικότητας των υπαλλήλων με αποτέλεσμα την υπο-στελέχωση και την αποδυνάμωσή τους» ανέφερε σημειώνοντας ως τέτοιο σοβαρό πρόβλημα την υπο-στελέχωση της Υπηρεσίας στην Καβάλα όπου στο Τμήμα Έκδοσης Αδειών Οδήγησης μέχρι την Τετάρτη υπήρχε ένας υπάλληλος.
Όπως είπε προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι συνάδελφοι του στη Ροδόπη. “Στην αντίστοιχη υπηρεσία της Κομοτηνής αρχίζει να διαφαίνεται πρόβλημα υπο-στελέχωσης το οποίο μέχρι τέλος του χρόνου θα γίνει μεγαλύτερο λόγω συνταξιοδότησης υπαλλήλων» είπε και σημείωσε ότι: «Πρόβλημα θα υπάρξει και με τις εξετάσεις λόγω έλλειψης εξεταστών χωρίς να μπορεί να διεκπεραιωθεί έτσι όλος ο όγκος της δουλειάς που υπάρχει».

Η υπο-στελεχώση καθυστερεί τις όποιες διεκπεραιώσεις με αποτέλεσμα να εκκρεμούν πολλές υποθέσεις του τύπου: εγγραφής μαθητών ώστε να μπορούν να ξεκινήσουν τα μαθήματα. «Λιγοστεύουν οι εξεταστές με αποτέλεσμα να μην γίνεται ο αριθμός των εξετάσεων που πρέπει» είπε ο κος Μαστοράκης σημειώνοντας ότι κος Εξάρχου, γενικός διευθυντής της Περιφέρειας έκανε αίτημα στο αρμόδιο υπουργείο για να γίνει σεμινάριο εξεταστών ώστε να μπορέσουν να επιμορφώσουν νέους υπαλλήλους ώστε τουλάχιστον το θέμα των εξετάσεων να μην ‘’κολλήσει’’ όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Παράλληλα στάθηκε στην ΠΕ Ροδόπης λέγοντας ότι « το μεγάλο πρόβλημα θα προκύψει με τις θεωρητικές εξετάσεις επειδή λόγω της έλλειψης προσωπικού δε γίνονται οι εξετάσεις στον αριθμό που πρέπει. Με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τον μεγάλο όγκο των αιτήσεων» και προβλέποντας ότι: «Σε λίγο θα προκύψει πρόβλημα και με τις πρακτικές εξετάσεις με την συνταξιοδότηση τεσσάρων εξεταστών εφόσον δεν προχωρήσει το σεμινάριο που έχουμε ζητήσει από το Υπουργείο».
Όσον αφορά στο ίδιο το αντικείμενο της δουλειάς του σημειώνεται κινητικότητα όπως είπε χωρίς να την αναστέλλει ή να την φρενάρει η αυστηρή τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου λόγω κορονοϊού.
Στην αν.Μ.Θ. δραστηριοποιούνται 130 εκπαιδευτές, οι 100 είναι μέλη του Συνδέσμου. «Είναι ένας χώρος με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και πολύ ουσιαστικός. Προσπαθεί να ανθίσει.» κατέληξε ο κος Μαστοράκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος