Αν.Μ.Θ.- Α.Πολίτης: Το έργο “+ Resilient” στηρίζει την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα

«Τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα είναι ανταγωνιστικά έργα που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ και συμβάλλουν επί της ουσίας στην υλοποίηση πολιτικών, που έχουν ένα διεθνοποιημένο χαρακτήρα» ανέφερε με αφορμή το έργο «+Resilient» και την πιλοτική δράση που υλοποιεί η Περιφέρεια αν.Μ.Θ. ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Περιφέρειας αν.Μ.Θ. κος Αλέξης Πολίτης μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες».

Αν.Μ.Θ.- Α.Πολίτης: Το έργο “+ Resilient” στηρίζει την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα
Ο κος Αλέξης Πολίτης (αριστερά) σε παλαιότερη συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας.

Μιλώντας με πίστη ότι οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ) και η Κοινωνική Επιχειρηματικότητα είναι ένας χώρος, που έχει ακόμη να προσφέρει πολλά τόνισε ότι: «Είναι το δεύτερο σε σειρά ευρωπαϊκό πρόγραμμα μέσω του οποίου η Περιφέρεια αν.Μ.Θ. προσπαθεί να ενισχύσει την Κοινωνική Επιχειρηματικότητα» . Εξήγησε ότι το πρώτο πρόγραμμα ολοκληρώθηκε προ μηνών, έδωσε σπουδαία συμπεράσματα και βοήθεια σε ΚΟΙΝΣΕΠ οι οποίες είχαν την ανάγκη αυτής της βοήθειας.

«Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα η Κοινωνική Οικονομία μπαίνει ως Προμετωπίδα της συζήτησης» ανέφερε και πρόσθεσε ότι αυτή είναι η βασική ιδέα του προγράμματος. «Υπάρχουν πολλοί εταίροι από διάφορα κράτη. Το πρόγραμμα θα τρέξει για 56 μήνες, ο προϋπολογισμός του είναι αρκετά μεγάλος, όπως και ο προϋπολογισμός που θα έχει στη διάθεσή της η Περιφέρεια. Μπαίνουμε στη φάση των πιλοτικών δράσεων με συμπεράσματα ιδιαίτερα σημαντικά» ανέφερε ο κος Πολίτης και πρόσθεσε «Θα δημιουργηθούν καινοτόμες δράσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια. Οι προμετωπίδες θα είναι θέματα καινοτομίας , ΚΟΙΝΣΕΠ, Κοινωνικής Οικονομίας.»
Στόχος η ενίσχυση των γνώσεων και η προσέλκυση εν δυνάμει επιχειρηματιών. Η εμπλοκή πολλών και το κάλεσμα να μπουν σε συγκεκριμένες πλατφόρμες, που δίνουν ευκαιρίες για προβολή. «Η Κοινωνική Οικονομία στη χώρα μας είναι αδικημένη» ανέφερε ο κος Πολίτης και πρόσθεσε ότι η πολυπλοκότητα του Νομικού Καθεστώτος είναι ιδιαίτερα επιβαρυντική για τις Κοινωνικές Επιχειρήσεις, με το 11% των εταιρειών στην Ε Ε να είναι ΚΟΙΝΣΕΠ και με μόλις 1,8% στην Ελλάδα.

«Η Κοινωνική Οικονομία, η Κυκλική Οικονομία είναι μονόδρομος» τόνισε ο κος Πολίτης σημειώνοντας ότι θα προκύψουν μοντέλα, μέσω αυτών των προγραμμάτων, που θα αποτελούν καλά πρότυπα και για άλλους που θα θελήσουν να ασχοληθούν.»
Φώτο: Αλέξης Πολίτης Συνέντευξη- κείμενο: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος