Αν.Μ.Θ.: 226 οι κενές οργανικές θέσεις στις υπηρεσίες της Περιφέρειας

Στοιχεία για τις κενές οργανικές θέσεις στις υπηρεσίες της Περιφέρειας αν.Μ.Θράκης, τις προσλήψεις που έχουν γίνει και τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί, έδωσε ο περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος απαντώντας σε ερώτηση του επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», του κ. Χρήστου Τρέλλη.

226 οι κενές οργανικές θέσεις
Κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής (31/05/2021) συνεδρίασης του ΠΣ αν.Μ.Θ. ο κος Μέτιος αφού σημείωσε ότι η εικόνα των δυσλειτουργιών που προκαλούν οι ελλείψεις προσωπικού, που παρουσίασε ο κος Τρέλλης είναι η σωστή, τόνισε πως οι κενές οργανικές θέσεις στην αν.Μ.Θ είναι 226!
Ειδικότερα, από τις 226 (μεταξύ των άλλων ΠΕ) οι 24 αφορούν στην ΠΕ Ξάνθης και οι 123 στην ΠΕ Ροδόπης ( και στην κεντρική υπηρεσία). «Για το 2020 είχαν υποβληθεί 76 αιτήματα προσλήψεων και εγκρίθηκαν οι 16. Αφορούν σε 9 γεωτεχνικούς και 7 μηχανικούς» είπε ο κος Μέτιος.

Όσον αφορά στα αιτήματα για προσλήψεις για το έτος 2021 αυτά είναι 42. Εγκρίθηκαν 12 (5 γεωτεχνικοί, 4 μηχανικοί και 2 από τον τομέα της υγείας). Για τις αποχωρήσεις, αυτοδίκαιες για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, 2022 -2025, προβλέπονται 107. Τέλος, 54 υπάλληλοι έχουν δηλώσει ότι θέλουν να αξιοποιήσουν την διάταξη της κινητικότητας για το 2020 και έχουν εγκριθεί και τα 54 αιτήματα. Ενώ 14 υπάλληλοι ήρθαν στην αν.Μ.Θ. ακολουθώντας αντίστροφη πορεία.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο απαραίτητοι θα ήταν ακόμη και 50 μηχανικοί για να μπορέσουν να υλοποιηθούν προγράμματα και να απορροφηθούν οι πόροι. Όπως και η ενίσχυση όλων των αρμόδιων υπηρεσιών για την υλοποίηση των προγραμμάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος