Αν. Καμπουρίδης: Κατά 20% μειωμένη η κίνηση στον χώρο της εστίασης

Αραιά τραπεζοκαθίσματα, λιγότεροι πελάτες. Αυτό είναι το σκηνικό στον χώρο της εστίασης στην Κομοτηνή. «Ο κόσμος από την αρχή ήταν διστακτικός με τις εξόδους του λόγω κορονοϊού. Κάποιες επιχειρήσεις μπόρεσαν και πήραν κάποιο χώρο, άλλες πάλι όχι. Στα μέσα Ιουλίου ξεκίνησαν να δίνονται οι πρόσθετοι χώροι. Λιγότερος κόσμος συνεπάγεται μειωμένο τζίρο», δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Ζυθεστιατόρων και Γαλακτοπωλών Καταστηματαρχών Κομοτηνής και Περιφερείας, Αντώνης Καμπουρίδης.

Αν. Καμπουρίδης: Κατά 20% μειωμένη η κίνηση στον χώρο της εστίασηςΕνόψει της συνάντησης στην Καβάλα, παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ, Γεώργιου Καββαθά, ο Αντώνης Καμπουρίδης και οι συνάδελφοί του τονίζουν κάθε φορά που τους δίνεται η ευκαιρία ότι ο κλάδος τους, ο χώρος της εστίασης, με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον κορονοϊό αντιμετωπίζει το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Ποια είναι η εικόνα που επικρατεί μετά το αναγκαστικό κλείσιμο των καταστημάτων στις 12 τα μεσάνυχτα λόγω κορονοϊού; Ρωτήσαμε τον κ. Καμπουρίδη, που απαντά: «Βλέπουμε ότι συγκεντρώνονται όλοι στην πλατεία, στις γέφυρες, στο παρκάκι της περιφέρειας όταν κλείνουν τα καταστήματα. Δεν επιστρέφουν στα σπίτια τους, ούτε ‘σκορπίζουν’ στην υπόλοιπη πόλη», λέει και προσθέτει πως τα μέτρα που παίρνει η Πολιτική Προστασία μερικές φορές «φάσκουν κι αντιφάσκουν».

Όπως τονίζει ο έμπειρος επαγγελματίας, «στην εστίαση κρατάμε τις αποστάσεις, τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, καθαρίζουμε συνεχώς τραπέζια και καθίσματα. Κι όμως φεύγουν από αυτό τον χώρο οι πολίτες και πάνε στο παγκάκι;».

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του Σωματείου ό,τι δουλειά γίνεται στην εστίαση, γίνεται μέχρι τις 10:30. «Η δική μας δουλειά σταματά εκεί. Μόνο από το ωράριο και την μείωσή του η κίνηση στον χώρο μας είναι μειωμένη τουλάχιστον 20%», σημειώνει, για να συμπληρώσει πως είναι αναγκαία η ενίσχυση του χώρου του, με τη λήψη μέτρων και πρωτοβουλιών τόσο από την κυβέρνηση, όσο και από την Περιφέρεια.

ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος