ΑΜΘ: Μαθητεία ΕΠΑ.Λ. – Πρόσκληση για διάθεση θέσεων στο Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας

Εκδόθηκε η πρόσκληση για την διάθεση θέσεων Μαθητείας από δημόσιους φορείς και ιδιώτες για την περίοδο 2020-2021. “Η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας -Θράκης στηρίζει έμπρακτα την Επαγγελματική Εκπαίδευση και προωθεί το θεσμό της Μαθητείας όπως και κάθε προσπάθεια που αναβαθμίζει την ποιότητα εκπαίδευσης των μαθητών”, τονίζει σε γραπτή ανακοίνωση ο Περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης, Κωνσταντίνος Μπαντίκος.

ΑΜΘ: Μαθητεία ΕΠΑ.Λ. – Πρόσκληση για διάθεση θέσεων στο Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας
Ο Περιφερειακός Διευθυντής κος Μπαντίκος

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση: “Με το θεσμό του ‘Μεταλυκειακού Έτους-Τάξη Μαθητείας’ οι φορείς του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα αναλαμβάνουν να παρέχουν στους μαθητευόμενους κατάρτιση στο χώρο εργασίας. Οι κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου και πτυχιούχοι ΕΠΑ.Λ έχουν τη δυνατότητα παρακολούθησης διδασκαλίας στην τάξη και εκπαίδευσης σε πραγματικό εργασιακό περιβάλλον με μισθό, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και αναβάθμιση πτυχίου. Οι μαθητευόμενοι αποκτούν εργασιακή εμπειρία σε πραγματικές συνθήκες εργασίας και επιπλέον εφόδια στην ειδικότητα που έχουν επιλέξει ενώ συνεργάζονται με επαγγελματίες του κλάδου. Ο θεσμός της Μαθητείας κατά τα προηγούμενα χρόνια είχε θετική ανταπόκριση από τους φορείς τόσο του ιδιωτικού όσο και του δημόσιου τομέα.”

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι: “Η πρόσκληση σηματοδοτεί στην ουσία την έναρξη της νέας φάσης μαθητείας, η οποία θα υλοποιηθεί το έτος κατάρτισης 2020-2021. Οι ειδικότητες και αναλυτικές πληροφορίες για την υλοποίηση της Μαθητείας αναφέρονται στο υπ’ αριθμ. 77324/Υ1/19-6-2020 έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων το οποίο έχει αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας μας http://pdeamth.gr. Η προθεσμία αποστολής σε ψηφιακή μορφή των αποφάσεων με ΑΔΑ των φορέων του Δημοσίου τομέα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση mathiteia_apofaseis@minedu.gov.gr για το Μεταλυκειακό Έτος-Τάξη Μαθητείας των ΕΠΑΛ, είναι η 10η Ιουλίου 2020.”

Info
Πληροφορίες για τις ειδικότητες του Μεταλυκειακού έτους – Τάξη Μαθητείας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δίνονται από την Υπεύθυνη Μαθητείας ΠΔΕ ΑΜΘ, Ευαγγελία Βαβούρα, στο τηλέφωνο, 2531083516.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος