Αλλάζει ο τρόπος επιλογής των αιτήσεων στο “Εξοικονομώ” – Ικανοποίηση από τον πρόεδρο του ΤΕΕ Θράκης

Καλά είναι τα νέα από το πεδίο του προγράμματος «Εξοικονομώ 2021», καθώς στην πρόσφατη διαδικτυακή τεχνική εκδήλωση για τους μηχανικούς, αναφέρθηκαν οι σημαντικές καινοτομίες του νέου προγράμματος, που είναι πια ο τρόπος επιλογής των αιτήσεων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ Θράκης, Δημήτρη Λουρίκα, στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ ΑΜ-Θ, ενσωματώθηκαν όλες οι προτάσεις των μηχανικών που αφορούσαν την διαδικασία της υποβολής πρότασης και της αξιολόγησης, που πλέον θα γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια και δε θα κρίνεται η δουλειά του μηχανικού για την εξοικονόμηση της ενέργειας ενός κτιρίου, από την ταχύτητα στο διαδίκτυο.

«Επιτέλους μιλάμε πλέον επί της ουσίας της αξίας του προγράμματος και της καλής του αξιοποίησης μετά από τον διάλογο μεταξύ του μηχανικού και του ενδιαφερόμενου. Επίσης στις καινοτομίες εισάγεται και το ότι για κάθε περιφερειακή ενότητα ισχύουν τα δικά της χαρακτηριστικά. Δε θα ισχύουν παραδείγματος χάριν τα ίδια κριτήρια για την Θράκη και την Κρήτη, θα υπάρχει διαφοροποίηση. Το κονδύλι για την Περιφερειακή ενότητα Ροδόπης, θα αγγίζει τα 9 εκ ευρώ. Το πλαφόν έχει τοποθετηθεί στα 28.000 ευρώ, για τα οποία θα πρέπει να τρέξουν οι εργασίες υλοποίησης σε 12 μήνες, ενώ μέσα στο πρώτο 6μηνο θα πρέπει να γίνουν οι εργασίες από τα χρήματα που θα βάλει ο ενδιαφερόμενος, τα οποία θα μπορεί να τα εξασφαλίσει και μέσω τραπεζικού δανείου. Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως το πρόγραμμα «Εξοικονομώ 2021», αφορά σε 50.000 κατοικίες, το πρόγραμμα διαθέτει 630 εκ ευρώ και θα επιφέρει αναμόχλευση δηλαδή θα εμπλακούν και άλλοι επαγγελματίες που θα ανοίξουν οι δουλειές τους, κοντά στο 1 δις ευρώ», τόνισε στην ΕΡΤ, καταλήγοντας, ο κ. Λουρίκας.

H περίοδος υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 31 Ιανουαρίου 2022. Οι αιτήσεις που υποβάλλονται ηλεκτρονικά για την ένταξη στο νέο πρόγραμμα “Εξοικονομώ 2021” αφορούν μονοκατοικίες και διαμερίσματα, ενώ θα ακολουθήσει αμέσως μετά αντίστοιχη περίοδος και για πολυκατοικίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος