Αλλαγή του καιρού στη Ροδόπη με ισχυρές βροχοπτώσεις

Αλλαγή σκηνικού με ισχυρούς αέρηδες και βροχοπτώσεις επιφύλαξε το ξεκίνημα της Δευτέρας για τη Ροδόπη. Μετά την υψηλή άνοδο της θερμοκρασίας, που ξεπέρασε τους 37 βαθμούς η ανέλπιστη πρωινή δροσιά της καλοκαιρινής μπόρας έγινε κάτι παραπάνω από καλοδεχούμενη.

Χωρίς προβλήματα διεξάγεται η κυκλοφορία αυτή την ώρα στις κύριες οδικές αρτηρίες σε Εθνικό και Επαρχιακό Οδικό Δίκτυο. Χωρίς αναφορές για προβλήματα και τυχόν ζημιές και από το μέτωπο των παραγωγών. Ίσα – ίσα που η παρατεταμένη ανομβρία είχε αρχίσει να αφήνει τα σημάδια της σε καλλιέργειες και διψασμένη γη.

Καλοδεχούμενη η αλλαγή του καιρικού σκηνικού και από τους κτηνοτρόφους της περιοχής που το πράσινο είχε αρχίσει να εκλείπει από την καθημερινή ελεύθερη βοσκή των ζωντανών τους.
Για την αποφυγή των επιπτώσεων από τον καύσωνα ο δήμος Κομοτηνής έχει θέσει στη διάθεση του κοινού την κλιματιζόμενη αίθουσα του 2ου ΚΑΠΗ Κομοτηνής, στην οδό Γρ. Μαρασλή 1, Κομοτηνή (Κτίριο Πολυ-λειτουργικό).

Παράλληλα, με ανακοίνωσή του εφιστά την προσοχή στο κοινό και ιδιαίτερα στις ευπαθείς ομάδες (με αναπνευστικές, καρδιαγγειακές παθήσεις, κ.λπ.), προς αποφυγή δυσάρεστων για την υγεία τους επιπτώσεων και ζητά να προσέρχονται στο 2ο ΚΑΠΗ του Δήμου Κομοτηνής, όπου Θα βρουν ένα δροσερό και ευχάριστο περιβάλλον.

Σύμφωνα με τα έως τώρα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, παρά τη πτώση της θερμοκρασίας οι μέγιστες καθώς και οι ελάχιστες τιμές της θερμοκρασίας στις πεδινές περιοχές αναμένεται να διατηρηθούν έως και την Πέμπτη 28 Ιουλίου σε υψηλά επίπεδα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr) και το λογαριασμό της ΕΜΥ στο twitter (@EMY_HNMS).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος