Αλέκος Σκιαδόπουλος: Αλκοόλ και οδήγηση δε συμβαδίζουν

Το αλκοόλ εξακολουθεί να αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, είπε σήμερα Παρασκευή στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες». ο Αλέκος Σκιαδόπουλος, εκπρόσωπος στην Κομοτηνή του Σωματείου Αν.Μ.Θ. Εκπαιδευτών Οδήγησης.

Παράλληλα, σημείωσε ότι «για τα τροχαία που σημειώνονται στην χώρα υπάρχουν πολλά και βαθιά αίτια». Με αφορμή τη 15η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα», που τη διοργανώνει αύριο το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» και διεξάγεται ταυτόχρονα σε 38 πόλεις, σε 40 νυκτερινά σημεία διασκέδασης σε όλη την Ελλάδα, έστειλε το δικό του μήνυμα στους νέους έχοντας ήδη 30 και πλέον χρόνια στο χώρο: “Το αλκοόλ και η οδήγηση δεν συμβαδίζουν”.

Αλέκος Σκιαδόπουλος: Αλκοόλ και οδήγηση δε συμβαδίζουν

Σύμφωνα με τον κ. Σκιαδόπουλο ο εκπαιδευτής οδηγός είναι υπεύθυνος να μάθει κάποια πράγματα, για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα σε οποιοδήποτε υποψήφιο οδηγό, στον “μαθητή” του. «Από εκεί και πέρα το πώς θα τα «βγάλει» στο δρόμο είναι πολλών πραγμάτων συνέχεια», ανέφερε και εξήγησε: «Ξεκινάει από πολύ μικρή ηλικία η διδασκαλία αυτή, από την οικογένεια και το σχολείο. Δεν έχουμε καθόλου οδηγική παιδεία, δεν βοηθάει η κουλτούρα που έχουμε σαν λαός, αλλά ούτε και η έλλειψη αστυνόμευσης και η κατάσταση του οδικού δικτύου».
«Η οδήγηση σε κατάσταση μέθης, είναι μια από τις πρώτες αιτίες ατυχημάτων και δυστυχημάτων, που σημειώνονται στην περιφέρεια Αν.Μ.Θ.» παρατηρήσαμε και πρόσθεσε: «Το αλκοόλ προκαλεί στην οδήγηση τεράστιο πρόβλημα. Ένας ο οποίος έχει πιει δεν μπορεί να εκτιμήσει την κατάσταση στο δρόμο. Το αλκοόλ προκαλεί υπέρ εκτίμηση των δυνατοτήτων του από την πλευρά του οδηγού, αυτό έχει ως αποτέλεσμα αυτός που οδηγεί υπό την επήρεια αλκοόλ να είναι σε μια κατάσταση μη λογικότητας στο δρόμο. Αυτό έχει ως συνέπεια τα ατυχήματα».
Όπως τόνισε ο κ. Σκιαδόπουλος, «οι εκδηλώσεις, που πραγματοποιούνται, όπως αυτή του «Πάνου Μυλωνά» βοηθούν να περνούν τα σωστά μηνύματα”, πρόσθεσε όμως ότι θα πρέπει να γίνει βίωμα στη ζωή μας πως, «το αλκοόλ και η ταχύτητα είναι δύο από τις μεγαλύτερες αιτίες των τροχαίων”. 

«Να αφήσουμε τη θεωρία και να περάσουμε στην πράξη, να αρχίσει επιτέλους να διδάσκεται η Κυκλοφοριακή Αγωγή από τα σχολεία, να αρχίσουν τα παιδιά να καταλαβαίνουν από μικρά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος