Αίθουσες με ρομποτικές κάμερες δίνουν τη δυνατότητα παρακολούθησης εκδηλώσεων του ΔΠΘ σε όλη τη Θράκη

Η Αλίκη από την Ορεστιάδα, ο Γιώργος από την Αλεξανδρούπολη, ο Γιάννης από την Κομοτηνή και η Δήμητρα από την Ξάνθη, μένοντας στις πόλεις τους και χωρίς να διανύσουν ούτε ένα χιλιόμετρο από τον τόπο τους αλλάζοντας το πρόγραμμά τους, θα μπορούν να παρακολουθούν λεπτό προς λεπτό εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το Δ.Π.Θ. να παρεμβαίνουν, να ρωτούν και να παρουσιάζουν. Τη δυνατότητα αυτή δίνει το ΔΠΘ, που προχώρησε ήδη στον εξοπλισμό αιθουσών στις πόλεις της Αλεξανδρούπολης, της Κομοτηνής και της Ξάνθης -και έπεται συνέχεια.

Αίθουσες και κεντρικά αμφιθέατρα (Πανεπιστημιούπολης και Νομικής) απέκτησαν την απαραίτητη τεχνολογία ώστε να μπορούν να λειτουργούν και διασυνδεδεμένα. «Μια εκδήλωση η οποία πραγματοποιείται στην Κομοτηνή δε θα μπορούν μόνο να τη βλέπουν αλλά και να συμμετέχουν σε αυτή, κάνοντας ερωτήσεις και τοποθετήσεις, και κάτοικοι από άλλα σημεία της Θράκης» εξήγησε στην ΕΡΤ Κομοτηνής η αντιπρύτανης Μαρία Μιχαλοπούλου.
Ρομποτικές κάμερες θα εξασφαλίζουν ποιότητα στον ήχο και στην εικόνα ώστε η εξ αποστάσεως παρακολούθηση να προσομοιάζει με μια δια ζώσης παρακολούθηση εκδήλωσης σημείωσε η κα Μιχαλοπούλου, προσθέτοντας ότι με live streaming η εικόνα από τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου θα μεταδίδεται ζωντανά. Μια δυνατότητα που φέρνει κοντά τις πόλεις της Περιφέρειας, απαραίτητη για το ΔΠΘ που επεκτείνεται σε 4 διαφορετικές πόλεις της Θράκης.

Είναι η αρχή θα το επεκτείνουμε και στις υπόλοιπες πόλεις και σε πρόσθετες αίθουσες στην Ορεστιάδα, αλλά και σε άλλα σημεία στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης, αυτή τη στιγμή έχει τη δυνατότητα μια αίθουσα στα προκάτ να προσφέρει αυτή τη δυνατότητα θα προστεθεί μια ακόμη στα Κιμμέρια. Σε κάθε πόλη έχουμε δύο campus, οπότε έχουμε αρκετά σημεία να επεκταθούμε και είναι στον σχεδιασμό μας να το κάνουμε εξασφαλίζοντας πρώτα τη χρηματοδότηση.”

Η χθεσινή εκδήλωση εγκαινίασε αυτή τη νέα δυνατότητα του ΔΠΘ. Τον εξοπλισμό θα τον χειρίζεται ειδικό προσωπικό του Πανεπιστημίου και οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν δε θα έχουν παρά να προσέλθουν στις συγκεκριμένες αίθουσες. Διαθέσιμος θα είναι ο εξοπλισμός και στο εκπαιδευτικό προσωπικό του ΔΠΘ για τη διοργάνωση ημερίδων, σεμιναρίων αλλά και μαθημάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος