Αγρότες Ν. Σιδηροχωρίου: Ζητούν κλειστό κύκλωμα για την καλύτερη διαχείριση των νερών του Φιλιουρί

Το αίτημα της υλοποίησης κλειστού κυκλώματος μεταφοράς και αποθήκευσης νερού στον ταμιευτήρα του Νέου Σιδηροχωρίου με στόχο την καλύτερη διαχείριση της ποσότητας ύδατος που συγκεντρώνεται από το ποτάμι του Φιλιουρί επαναφέρουν αγρότες και αιρετοί στην Τοπική Κοινότητα Νέου Σιδηροχωρίου.

Όπως δήλωσε στο www.ertnews.gr ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, ο κος Δημοσθένης Μανίτσας η υλοποίηση αυτού του έργου θα δώσει τη δυνατότητα άρδευσης διπλάσιων στρεμμάτων από ότι σήμερα. Δηλαδή, αντί για τα 4000 στρέμματα που αρδεύονται σήμερα, 8.000 στρέμματα με την υλοποίηση του κλειστού αγωγού.

«Σε μια εποχή με έντονα φαινόμενα λειψυδρίας είναι κρίμα να σπαταλάτε έτσι πολύτιμη ποσότητα νερού» είπε ο πρόεδρος προσθέτοντας ότι φέτος η επάρκεια ήταν ικανοποιητική, καθώς ο Φιλιουρής δεν στέρεψε μαζί και ο ταμιευτήρας της περιοχής τους όπου διοχετεύεται το νερό μετά από μια διαδρομή τριών χιλιομέτρων.

Στη δημοτική ενότητα νέου Σιδηροχωρίου μεγάλο είναι και το πρόβλημα της υφαλμύρωσης, που έχει θέσει εκτός δυνατότητας καλλιέργειας τρείς χιλιάδες (3.000) στρέμματα γεγονός που στερεί σημαντικό εισόδημα από τους κατόχους της γης.

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε φέτος στην υλοποίηση παρεμβάσεων – επιδιορθώσεων στους αγροτικούς δρόμους της περιοχής για να είναι ανεμπόδιστη η προσέλευση και η αποχώρηση των αγροτών από και προς στα χωράφια τους. Έργα και παρεμβάσεις που θα συνεχιστούν και την επόμενη περίοδο.

Τόσο στο Νέο Σιδηροχώρι, όσο και στους οικισμούς: Αδριανή, Καλαμόκαστρο,Μαυρομμάτι και Μικρό Δουκάτο, που ανήκουν στην ίδια κοινότητα όπως είπε στο www.ertnews.gr ο κο Δημοσθένης Μανίτσας παρατηρείται πληθυσμιακή συρρίκνωση και διαρροή – φυγή των νέων με κύρια στόχευση την εύρεση εργασίας γεγονός που οδηγεί τα τελευταία πολλά χρόνια σε μαρασμό την περιοχή και τους οικισμούς της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος