Αγώνας επιβίωσης η καθημερινότητα των νέων δικηγόρων της Ροδόπης

Ασφυκτική πίεση δέχεται ο εργασιακός χώρος των δικηγόρων. Έτσι, δεν είναι λίγοι, κυρίως νέοι σε ηλικία, οι δικηγόροι που αναζητούν ολοένα και πιο συχνά διαφυγή σε άλλες επαγγελματικές διεξόδους εγκαταλείποντας τον χώρο τους.

Αγώνας επιβίωσης η καθημερινότητα των νέων δικηγόρων της Ροδόπης
Η κα Βάσω Καρδίμη είναι μέλος του ΔΣ του ΔΣ Ροδόπης

«Σίγουρα ο χώρος μας αντιμετωπίζει προβλήματα» δήλωσε η κα Βάσω Καρδίμη, δικηγόρος μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κομοτηνής χαρακτηρίζοντας τα  «ουσιώδη».

«Τα αντιμετωπίζει η νεότερη γενιά σε πολύ μεγαλύτερο κλίμακα και με πολύ μεγαλύτερη ένταση» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Κομοτηνής και στην εκπομπή «Καθημερινές Ιστορίες» (10-3-2022). Ωστόσο, όπως επεσήμανε, τόσο ο δικός της επιστημονικός κλάδος, όσο και οι υπόλοιποι επαγγελματικοί χώροι, έχουν πληγεί σε πολύ μεγάλο βαθμό από την οικονομική κρίση. «Είναι κάτι αναντίρρητο» είπε σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «όλοι οι νέοι επιστήμονες δίνουμε τον αγώνα μας προκειμένου να επιβιώσουμε».

Στην προσπάθεια τους αυτή δεν ξεχνούν να μένουν συνεπείς και στο στόχο – υποχρέωση τους να παράσχουν δηλαδή ουσιαστικές επιστημονικές νομικές υπηρεσίες στους πολίτες.

«Οι έννοιες της αλληλεγγύης και του καθημερινού αγώνα για επιβίωση είναι πιο επίκαιρες και πιο διαχρονικές από ποτέ» κατέληξε η κα Καρδίμη με τη βεβαιότητα ότι οι συνάδελφοί της παλιοί και νέοι δεν μένουν ασυγκίνητοι από τους αγώνες και τις αγωνίες της ελληνικής κοινωνίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος