Άδεια πόλη η Κομοτηνή το καλοκαίρι

Έρημοι δρόμοι. Πλατείες και πάρκα που ζωντανεύουν πρωί και βράδυ. Υποτονική η κίνηση στην αγορά. Προβληματισμένοι οι επαγγελματίες. Αυτή είναι η εικόνα της καλοκαιρινής Κομοτηνής.Όσοι κάτοικοι της, έχουν την δυνατότητα, την «εγκαταλείπουν» άλλοι για τα εξοχικά τους κι άλλοι για τα Camping της περιοχής, όπου επιλέγουν με τις οικογένειές τους να περάσουν το καλοκαίρι.
Επαγγελματίες και ιδιοκτήτες καταστημάτων περιγράφουν την Κομοτηνή ως πόλη «πρόβλημα», χωρίς τους φοιτητές της.

«Σκεφτείτε πως είναι να λείπουν 5.000 νέοι και νέες και η λειτουργία της να έχει στηθεί γύρω από αυτούς» δηλώνει επαγγελματίας που έχει «στήσει» την επιχείρησή του για την εξυπηρέτηση νέων κυρίως ανθρώπων. Έξι το απόγευμα, έρημοι δρόμοι και ο υδράργυρος στα ύψη.

«Δεν βλέπουμε κόσμο» λένε συνάδελφοί του και σημειώνουν πως έχουν «ξεχάσει » πώς είναι να λειτουργεί η Κομοτηνή με τους φοιτητές της. «Έχει περισσότερο από δώδεκα μήνες να το ζήσουμε» προσθέτουν. Μια οικονομία στημένη για το Δ.Π.Θ.

Την άφιξη των Βουλγάρων επισκεπτών και τουριστών προσδοκούν οι επιχειρηματίες της περιοχής για να αλλάξει το σκηνικό. «Έρχονται Βούλγαροι και Ρουμάνοι επισκέπτες;» τους ρωτάμε κι εκεί η απάντηση αρνητική κι αποκαρδιωτική με την προτροπή προς τους υπευθύνους αυτή τη φορά «Να κάνουν κάτι, ώστε και η Κομοτηνή να αποτελέσει σταθμό στο πέρασμά τους.»
Ρεπορτάζ-σύνταξη-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος