ΑΔΕΔΥ Ροδόπης: Όχι στην ποινικοποίηση της Συνδικαλιστικής δράσης

Συμπαράσταση από την ΑΔΕΔΥ Ροδόπης στο μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, Γιώργο Χαρίση, που διώκεται δικαστικά από τον Δήμαρχο Αλίμου. Με ανακοίνωσή της διατρανώνει την αντίθεσή της στην “ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης”, κάνοντας παράλληλα λόγο “για επιχείρηση τρομοκράτησης και φίμωσης των εκλεγμένων εκπροσώπων των εργαζομένων”, η οποία όπως χαρακτηριστικά σημειώνει: “Δεν θα περάσει”.

Αναλυτικότερα, η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ροδόπης καταδικάζει ως “απαράδεκτη” την απόφαση του Δημάρχου Αλίμου να “κινηθεί δικαστικά εναντίον του μέλους του Γ.Σ. της ΑΔΕΔΥ, Γ. Χαρίση, ασκώντας αγωγή, επειδή εξέφρασε μαζί με 18 ομοσπονδίες και Σωματεία του Δημοσίου την αλληλεγγύη του στη συναδέλφισσα Αναστασία Παπαχρίστου, μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου εργαζομένων Δήμου Αλίμου και αναδημοσίευσε τις αποφάσεις τους στα προσωπικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης του”.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: “Ως εκλεγμένοι εκπρόσωποι των εργαζομένων και λαμβάνοντας υπόψη το ψήφισμα του Γενικού Συμβουλίου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. της 2ας του Μάρτη 2021, δηλώνουμε πως δε θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης και καλούμε τον Δήμαρχο να αποσύρει τώρα την αγωγή και να εγκαταλείψει και κάθε πρόθεση για άσκηση αγωγών σε βάρος συνδικαλιστικών οργανώσεων και φυσικών προσώπων”.

Η ΑΔΕΔΥ Ροδόπης προσθέτει ότι: “Είναι απαράδεκτο η ιδεολογική και πολιτική αντιπαράθεση να μεταφέρονται στις δικαστικές αίθουσες και να προσλαμβάνουν προσωπικό χαρακτήρα. Η άσκηση πολιτικής κριτικής και η έκφραση αλληλεγγύης σε συνδικαλιστές/τριες που διώκονται, είναι κατακτημένο δικαίωμα και το συνδικαλιστικό κίνημα δεν είναι διατεθειμένο να το διαπραγματευτεί”. Και καταλήγει με τη φράση: “Όχι στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος