Α. Βαβατσικλής : Το κόστος για την καθαριότητα, τον ηλεκτροφωτισμό, την αποχέτευση δεν πρέπει να επιμερίζεται στους δημότες

Πρώτος- πρώτος στην αίθουσα που συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο της Κομοτηνής εμφανίστηκε ο πρώην δήμαρχος κος Τάσος Βαβατσικλής, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΞεΚΙΝΗΜΑ για την πόλη» στην τελευταία συνεδρίαση. «Ήρθα για το θέμα της Καθαριότητας» μας είπε εμφανώς προβληματισμένος από τις πρώτες αυξήσεις που ανακοινώθηκαν στα Δημοτικά Τέλη Καθαριότητας.

Α. Βαβατσικλής : Το κόστος για την  καθαριότητα, τον  ηλεκτροφωτισμό, την  αποχέτευση δεν πρέπει  να επιμερίζεται στους δημότες
Τάσος Βαβατσικλής

Γιατί επί δημαρχίας σας δεν υπήρχαν αυξήσεις στα δημοτικά τέλη; Του αντιτείναμε « Τότε δεν βάζαμε αυξήσεις στα Τέλη για μια τετραετία. Οι αυξήσεις μας ήταν μονοψήφιες 2 – 3%. Όχι 16%, που προτείνεται τώρα, λάβετε υπόψιν ότι και τις αυξήσεις που έρχονται στη ΔΕΗ σε διπλάσιο αριθμό καταλαβαίνετε τι θα πληρώνουμε από το επόμενο δίμηνο ή από τις αρχές του έτους.» απάντησε για να σημειώσει « Εμείς περιμένουμε από τη νέα δημοτική αρχή μια νέα πολιτική. Θέλουμε να ξέρουμε τι ακριβώς έχει προγραμματίσει για την καθαριότητα. Νέες μορφές , νέο στόλο, άλλου είδους πρωτοβουλίες; Κι αντ΄αυτού είδαμε μια αύξηση της τάξης του 16% που τώρα ο αντιδήμαρχος Οικονομικών λέει ότι αυτό είναι δύο ευρώ το μήνα για κάθε νοικοκυριό, αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Ένα ολόκληρο ημερομίσθιο ή δύο ημερομίσθια θα πηγαίνουν μόνο για την αύξηση των τελών καθαριότητας.»

Σύμφωνα με τον κο Βαβατσικλή η ανταποδοτικότητα πρέπει να σταματήσει επιτέλους , δεν μπορούν θέματα όπως η καθαριότητα, ο ηλεκτροφωτισμός η αποχέτευση να επιμερίζονται στους δημότες. « Ή θα υπάρξει ένας νέος Φιλόδημος από το Υπουργείο Εσωτερικών , που θα χρηματοδοτεί τις αλλαγές που θα γίνονται ή θα βρούμε κάτι άλλο, όπως συνέβαινε και στο παρελθόν. Δεν θα είναι ξεχωριστά η καθαριότητα και ο ηλεκτροφωτισμός» τόνισε ο πρώην Δήμαρχος και πρόσθεσε «Από την μια δεν θέλουμε σκοτεινές γειτονιές, θέλουμε να πατάξουμε την εγκληματικότητα και από την άλλη…»

Μάλιστα στο σημείο αυτό υπενθυμίζει την προεκλογική του πρόταση για το θέμα του ηλεκτροφωτισμού. « Μπορούν να τη λάβουν υπόψιν τους» λέει και σημειώνει « Νομίζουμε ότι κι εμείς είχαμε να προσφέρουμε κάτι στο θέμα του Ηλεκτροφωτισμού , χωρίς να επιμεριστεί μια τέτοια μεγάλη δαπάνη στο δήμο, να μπορέσει ο δήμος να κάνει τις όποιες αλλαγές θα ήθελε.» Ο πρώην δήμαρχος προτείνει τη δημιουργία ενός καλού συνεργείου από την πλευρά του Δήμου ώστε να μπορεί όλες τις παρεμβάσεις στον Ηλεκτροφωτισμό να τις κάνει ο ίδιος ο Δήμος: στα σχολεία , στους δρόμους , στη διακόσμηση. «Νομίζω ότι θα απέφερε στο δήμο ένα πολύ μεγάλο κέρδος και θα συνέβαλε στο να πέσουν τα τέλη στο ελάχιστο. Πιστεύω ότι από εκεί ξεκινάει το λάθος.» Υπενθυμίζει μάλιστα πως στη δεκαετία του ‘ 90 είχε γίνει μια προσπάθεια από μια αρκετά μεγάλη γκάμα από αυτοδιοικητικούς για το θέμα της ανταποδοτικότητας, το έθεσαν τότε στην Κυβέρνηση και το συζητούσαν. «Γιατί έρχεται ένας δήμαρχος και θέλει να κάνει έναν εκσυγχρονισμό στην καθαριότητα, είτε γιατί δεν είχε την οικονομική δυνατότητα , είτε για ο,τιδήποτε. Εεε όλο αυτό το κόστος πρέπει να επιμεριστεί στους Δημότες; Τώρα αποφασίζουν αυξήσεις 16% χωρίς να μας πουν τι θα κάνουν» εξηγεί και καταλήγει με τη σημείωση «Προσωπικά δεν είμαι ευχαριστημένος από την πλημμελή καθαριότητα που, 16% από από την μια μεριά, αλλά να δούμε κιόλας και τι θα κάνουν μ’ αυτά τα χρήματα.»
Φώτο: Τάσος Βαβατσικλής, πρώην δήμαρχος Κομοτηνής ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος